DGS tercih sonuçları açıklandı: DGS kayıtları ne zaman? İşte DGS sonuç sorgulama ekranı!

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tercih sonuçları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklandı. Sınava giren adaylar, ÖSYM’den gelen açıklamaya göre sonuçlarını ÖSYM’nin resmi internet adresi üzerinden TC Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile öğrenebilecek. İşte DGS sonuç sorgulama ekranı!

Google Haberlere Abone ol
DGS tercih sonuçları açıklandı: DGS kayıtları ne zaman? İşte DGS sonuç sorgulama ekranı!

Dikey Geçiş Sınavı’na (DGS) giren adaylar için bekleyiş sona erdi. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, DGS sınav sonuçlarının adayların erişimine açıldığı duyuruldu. 27 Ağustos – 7 Eylül tarihleri arasında tercihleri alınan adaylar, DGS sonuçlarına ÖSYM’nin sonuç sorgulama sayfası üzerinden erişebiliyor. İşte DGS sonuç sorgulama ekranı!

DGS TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI!

DGS tercih sonuçları açıklandı: DGS kayıtları ne zaman? İşte DGS sonuç sorgulama ekranı!

27 Ağustos - 07 Eylül tarihleri arasında tercihleri alınan Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2021-DGS) yerleştirme sonuçları ÖSYM tarafından erişime açıldı.

Eğitimine dört yıllık bir bölümde devam isteyen öğrencilerin katıldığı DGS için tercih süreci tamamlandı ve tercih sonuçları bugün itibariyle açıklandı.

Dikey Geçiş Sınavı (DGS), 2 yıllık önlisans programını bitiren adaylara 4 yıllık lisans programına geçiş imkanı tanıyan bir sınav olarak öne çıkıyor. 

DGS KAYITLARI NE ZAMAN?

DGS tercih sonuçları açıklandı: DGS kayıtları ne zaman? İşte DGS sonuç sorgulama ekranı! - Resim : 2

Bir yükseköğretim programını kazanan adayların kayıt işlemleri ilgili üniversite tarafından 17-24 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacak.

E-kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın e-Devlet kapısı üzerinden sunduğu “Üniversite E-Kayıt” uygulamasını tıklayarak, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresi üzerinden 17 - 22 Eylül 2021 saat 23:59’a kadar elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecek.

DGS tercih sonuçları açıklandı: DGS kayıtları ne zaman? İşte DGS sonuç sorgulama ekranı! - Resim : 3

Elektronik kayıt yapan adayların, ders kayıt işlemlerinde sorun yaşamamaları için e-kayıt işlemlerinin başarıyla gerçekleştirildiğine dair yazıyı ekranda görmeleri gerekmektedir.

E-kayıt işlemlerini başarıyla tamamlayan adayların, yerleştirildikleri üniversitelerin web sitelerinde duyurulacak olan tarihlerde yapılacak ders kayıt işlemleri için üniversitelerine giderek kendilerinden istenen belgeleri yetkililere sunmaları gerekmektedir.

Kayıt için adayların, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu Üniversiteye süresi içinde başvurmaları gerekmektedir.

DGS Tercih Sonuçları için TIKLAYIN!

 

Etiketler dgs tercih ösym
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin