Devriye yapan polise saldırı düzenlendi. Meksika'da üç polis hayatını kaybetti

Meksika'nın Zacatecas eyaletinde devriye görevi yapan polis ekibine düzenlenen silahlı saldırıda üç polis hayatını kaybetti. Yetkililer, saldırıyı gerçekleştiren üç saldırganın da öldürüldüğünü açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Devriye yapan polise saldırı düzenlendi. Meksika'da üç polis hayatını kaybetti

Zacatecas Eyaleti Genel Sekreteri Rodrigo Reyes Mugüerza, yaptığı açıklamada, Buenavista Mahallesi'nde devriye görevi yapan polis aracına silahla ateş açıldığını bildirdi.

Saldırıda biri kadın 3 polisin hayatını kaybettiğini belirten Mugüerza, bu kişilerin ailelerine başsağlığı diledi.

Mugüerza, saldırganlardan 3'ünün öldürüldüğünü belirtti.

Saldırının talimatını verenlerin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldığını dile getiren Mugüerza, "Sorumlular yakalanana kadar dinlenmeyeceğiz." ifadesini kullandı.

MEKSİKA VE GÜVENLİK SORUNU

Amerika ülkesi Meksika, uzun bir süredir güvenlik sorunlarıyla mücadele eden bir ülkedir. Özellikle uyuşturucu kartelleri arasındaki çatışmalar, organize suç örgütleri ve illegal silahlı grupların etkinliği nedeniyle ülkede şiddet olayları ve cinayet oranları yüksektir.

Bu durum, devlet otoritesinin sınırlı olduğu bölgelerde yolsuzluğun artmasına ve hukukun üstünlüğünün zayıflamasına neden olmaktadır. Ayrıca, ABD sınırına yakınlığı, kaçak göç ve insan ticareti gibi sorunları da beraberinde getirerek güvenlik zorluklarını artırmaktadır.

Kaynak: A.A
Etiketler Meksika polis
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin