Devrim Yakut: Bahtımıza düşen karanlık günler elbet geçecektir

Devrim Yakut, “Güzel günler geldiğinde yapacak çok işimiz var. Çok çalışmamız gerekecek” dedi ve mesleğinin kendisi için önemini “Hayata direnmenin, anlam katabilmenin tek yolu” sözüyle anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Devrim Yakut: Bahtımıza düşen karanlık günler elbet geçecektir

Ünlü oyuncu Devrim Yakut, Sözcü'den Hande Zeyrek'in sorularını yanıtladı. Yakut, bilinmeyenlerini, isminin hikayesini, ilk kitabını anlattı.

Hande ZEYREK / SÖZCÜ

Bahtımıza düşen karanlık günler elbet geçecektir

İSMİM BANA BİR HEDİYE'

Bilmediğimiz Devrim'i sormak isterim. İsminizin hikayesi var mı?

İsmimi, anlamını, hikayesini hep sevdim. Bir de ön ismim Seher. Kendimi ifade edebilir yaşa geldiğim andan itibaren, Devrim'i tercih ettim. Ben 27 Mayıs doğumluyum. Babam asker. İsmim de o yüzden Devrim olmuş. Bana güzel bir hediye olduğunu düşünürüm. Seher de annemle babamın birlikte izledikleri ilk filmin kadın kahramanının adı. Annem kızım olursa Seher koyarım ismini demiş. Babam da Devrim'i isteyince, Seher Devrim olmuşum…

Okul yıllarınızda isminizle ilgili yaşadığınız anılar var mı?

İsmim yüzünden yargılandığım da yüceltildiğim de oldu. Ancak ben iki kısımla da ilgilenmedim. İnsanları isimleri, cisimleri, görüntüleri, içine doğdukları ortamlarla vs. değerlendiren bakış açılarına hep itiraz ettim, hala da öyle… Her isim güzel ve biriciktir.

***

'ELBET GEÇECEK'

Her zaman göründüğünüz kadar pozitif ve güler yüzlü müsünüz? Olaylara, haberlere, toplumsal sorunlara öfkelenmez misiniz?

Öfkelenmez olur muyum? Bazen nefes alamaz hale geldiğim oluyor. Ama o duygu halinde kalamıyorum ben. Bu bizim bahtımıza düşen karanlık günler elbet geçecek. Ve güzel günler geldiğinde yapacak çok şeyimiz var. Çok çalışmamız gerekecek. İyi, sağlıklı ve kendi merkezimizde kalıp o günlere sağlam, hazırlanmamız gerektiğini düşünüyorum.

Röportajın tamamını okumak için TIKLAYIN

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin