Devlet Tiyatrosu'nun teşvik primiyle ilgili açıklamalarına ne cevap verdi?

Medyatava, Tarık Ünlüoğlu'na sordu!

Google Haberlere Abone ol
Devlet Tiyatrosu'nun teşvik primiyle ilgili açıklamalarına ne cevap verdi?

Ünlü oyuncu Tarık Ünlüoğlu, teşvik priminin kesilmesi nedeniyle Devlet Tiyatrosu Genel Müdürü ve arkadaşı Nejat Biricik'e "Sen kimsin ey Nejat Biricik" diyerek isyan etmişti.İlk olarak Hürriyet Kebelek yazarı Cengiz Semercioğlu'nun köşe yazısıyla gündeme taşınan bu tartışmalar ise giderek alevlendi.



Ünlüoğlu'nun bu tepkisine ilk yanıt, Devlet Tiyatroları Sanat İletişim Koordinatörlüğü'nden geldi. Koordinatörlük konuyla ilgili "Kendisine teklif edilen ‘Ziyaretçi’ adlı oyunu kabul etmedi. 4-5 yıldır hiçbir oyunda yer almadı. Prim işten kaçanlara değil, çalışan oyunculara verilir. Burası kimsenin çiftliği değil" ifadeleriyle yanıt verirken, ikinci açıklama ise İstanbul Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Zafer Kayaokay'dan geldi.



Kayaokay, Ünlüoğlu'nun tepkisiyle ilgili Cengiz Semercioğlu'nun sorularını yanıtladı ve teşvik priminin 6 ayda bir ve performansa dayalı olarak verildiğini belirtti. Ayrıca bazı oyuncuların 15 yıldır sahneye çıkmayıp maaş aldığını belirten Kayaokay, Ünlüoğlu'nun 10 yıldır sahneye çıkmadığını ifade etti.



Medyatava, Devlet Tiyatrosu yetkililerinden gelen bu açıklamaları, Tarık Ünlüoğlu'na sordu. 



MT: Devlet Tiyatrosu yetkililerinin açıklamalarına ne yanıt vereceksiniz? "Ziyaretçi" oyunuyla ilgili gelen teklifi kabul etmediğiniz ve 10 yıldır sahneye çıkmadığınız doğru mu?



Tarık Ünlüoğlu: Bana bir tane "Şu oyunda görevlendirdik, kabul etmedi" desinler... 



Kayaokay, 10 yıldır herhangi bir oyunda oynamadığım konusunda kesinlikle yanılıyor. Ben 2002 yılında İstanbul'a geldim ve 2 tane oyun oynadım. Bir tanesi "Taraf Tutmak" diğeri ise "Uyarca"... Teşvik priminin de performansa dayalı verildiğini söylüyor. Performansa nasıl bakacak? Hem rol vermeyip oynatmayaksın, hem de teşvik primini keseceksin. 



Devlet Tiyatroları Sanat İletişim Koordinatörlüğü de "Ziyaretçi" oyunuyla ilgili teklif geldiğini ve benim kabul etmediğimi söylemiş. Kesinlikle yalan bu bilgi. "Ziyaretçi" oyununu Ankara'da oynadım. Yönetmen Şakir Gürzumar koydu hatta. "Allah" rolünü oynadım o oyunda. Oynamadığıma dair belge göstersinler, yarın istifa ediyorum Devlet Tiyatrosu'ndan. Bir tek şey istiyorum; "Şu oyunu önerdik, kabul etmedi" desinler... Devlette işler yazılı belgeye dayanır. Belge göstersinler. 



Üstelik Devlet Tiyatrosu oyuncularının yılda 1 kere oyun reddetme hakkı vardır. Ama ben onu da yapmadım. Bana verdikleri hiçbir görev yok. 40 yıldır da Devlet Tiyatroları'nda benim teşviğimi hiçbir Genel Müdür kesmedi.



 



Canan Kaya / Medyatava



canankaya@medyatava.com



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin