Devlet Tiyatroları kapatılıyor mu?

TOBAV, Devlet Tiyatroları'nın kapatılacağı yönündeki sinyallerin güçlendiğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Devlet Tiyatroları kapatılıyor mu?

Türkiye Opera ve Bale Çalışanları Yardımlaşma Vakfı TOBAV, 'Devlet Tiyatroları kapatılıyor mu?' başlıklı bir açıklama yaparak tiyatrolara yönelik operasyona dikkat çekti.



AKP'nin hazırladığı "Türkiye Sanat Kurumu ve Sanatın Desteklenmesi Hakkında Yasa"nın hatırlatıldığı açıklamada, söz konusu yasa tasarısının TOBAV'ın yıllarca savunduğu Özerk Sanat Konseyi yapılanmasının tersine özerk olmayan bir konsey kurmayı hedeflediği belirtiliyor.



Yeni yasayla ilgili çalışmalara katılmak için 46 bin imzalı bir dilekçeyle Bakanlık’a başvurduklarını ama yanıt alamadıklarını belirten TOBAV Yönetim Kurulu, açıklasında şu ifadelere yer verdi:



Dünyanın pek çok ülkesinde Devlet Tiyatroları benzeri ödenekli tiyatroların var olduğu dilekçemizde de belirtilmesine rağmen sayın bakanın bu konudaki söylemleri sanat kurumları konusunda farklı uygulamalar olacağı kaygı ve korkusunu yaratmıştır.



Acaba, Sayın Bakanın denetiminde özel bir çalışma gurubu tarafından yapılmış bir yasa tasarısı mı var?



Sivil toplum kuruluşlarının bilgi edinme yasasına dayanarak, "Böyle bir yasa çalışması yapılıp yapılmadığı" konusundaki önceki başvurularına, Kültür Bakanlığınca verilen resmi yanıt "Bakanlıkta yasa çalışması yoktur" şeklinde olmuştur. Var ise Bakanlığın hazırladığı yasa tasarısı, öz olarak, sanat alanının demokratikleşmesini engelleyici ve yok edici bir tasarı olarak ortaya çıkacaktır.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin