Devlet Tiyatroları 1 Ekim'i iple çekiyor

Devlet Tiyatroları perdelerini açıyor.

Google Haberlere Abone ol
Devlet Tiyatroları 1 Ekim'i iple çekiyor

Türkiye'nin en ücra köşesine kadar giden, sezonda yüz binlerce seyirciyi tiyatronun büyülü atmosferiyle buluşturan Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü (DT), 1 Ekim'de bir kez daha "Perde" diyecek.



Geçen sezon yaklaşık 2 milyon seyirciye ulaşan DT, tiyatroseverlerle yeniden buluşmak için 1 Ekim'i iple çekiyor. Bu sezon repertuvarının büyük bir bölümü yerli eserlerden oluşan DT, birçok ilke de imza atacak.



Bursa'da "Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali"nin yanısıra Türk tiyatrosuna yeni eserler kazandırmak amacıyla oyun yazma yarışması da ilk kez düzenlenecek.



İncelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen DT Genel Müdür Vekili Mustafa Kurt, AA muhabirine yeni sezona ilişkin yaptığı değerlendirmede, 2013-2014 sezonu için yaklaşık 100 oyun belirlediklerini ifade ederek, ancak bu sayıya ilave de yapacaklarını söyledi.



Kurt, DT'nin bu yıl farklı projeleri hayata geçireceğini, bunlardan birinin süregelen festivallere ilaveten Bursa'da "Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali"ni düzenleyeceklerini dile getirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:



"Bu çok önemli bir projeyi ilk kez düzenleyeceğiz. Mart ayında gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Ayrıca Türk tiyatrosuna yeni eserler kazandırmak için DT'de oyun yazma yarışması gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki günlerde resmi olarak ilan edeceğiz. Yeni yazarlar çok sık yetişmiyor. Yarışmada birinci, ikinci ve üçüncü olan eserleri 2014-2015 repertuvarına dahil etmeyi düşünüyoruz. Bu bakımından yeni yazarlarımız uzun yıllar beklemek zorunda kalmayacak. Bu yazarlarlarımızın yazdıkları ve bizim de beğendiğimiz eserlerini sıcağı sıcağına seyirciyle buluşturacağız. Ayrıca ocak ayının 3. haftasında ilk kez Shakespeare oyunları haftası yapacağız. Bölgelerimizdeki Shakespeare eserlerini Ankara'da sahneleyeceğiz. Şubat ayında ise Anton Çehov oyunları yapacağız. Onu da ilk kez sergileyeceğiz.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin