Devlet radyosunun yüzü güldü

Karadağ’da faaliyet gösteren Karadağ Devlet Radyosu’na teknik ekipman desteği sağlandı.

Google Haberlere Abone ol
Devlet radyosunun yüzü güldü

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından, 1944 yılından bu yana Karadağ’da faaliyet gösteren Karadağ Devlet Radyosu’na teknik ekipman desteği sağlandı.



Karadağ Devlet Radyosu'nun teknik veritabanın güçlendirmesi ve stüdyoların teknik donanımının iyileştirilerek program yayın kalitesinin artırılmasına yönelik olarak başlatılan proje kapsamında, bilgisayarlar, server ve kayıt cihazları, muhabir setleri ve yayın kalitesini artırmaya yönelik teknik ekipmanlar alınarak radyoya teslim edildi.



Karadağ Radyo ve Televizyon Kurumu’nun 69. Kuruluş yılı töreni öncesi radyo hakkında bilgi veren Karadağ Devlet Radyosu Müdürü Radojica Bulatovic; ülkenin ilk resmi yayın kuruluşu olan Karadağ Devlet Radyosu’nun, 100 kişilik personeliyle 1944 yılından beri Karadağ’da faaliyet göstermekte olduğunu belirtti. Karadağ Devlet Radyosu Müdürü Bulatovic, yapılan ekipman desteğinin radyoları için çok önemli bir eksikliği giderdiğini söyledi. Kısıtlı bir bütçeyle yürütmekte oldukları yayınlarını TİKA tarafından yapılan bu destekle daha modern imkanlarla yapma şansı bulduklarını söyleyen Karadağ Devlet Radyosu Müdürü Bulatovic, Karadağ’da TİKA tarafından gerçekleştirilen projeleri yakından takip ettiklerini ve TİKA’ya desteklerinden dolayı müteşekkir olduklarını kaydetti.



Karadağ Radyo Televizyon Genel Müdürü Rade Vojvodiç ise yaptığı açıklamada, "Balkanlardaki Ulusal Radyo ve Televizyon Kurumlarının özel medyadan daha zor şartlarda çalıştığını söyledi. Karadağ Radyo Televizyon Genel Müdürü Vojvodiç, 35 yıl önce alınan ekipmanlarla büyük başarılar kazandıklarını ve TİKA tarafından yapılan destekle de radyo yayınlarının daha kaliteli bir biçimde sunulacağını ifade etti.



Karadağ Radyo ve Televizyon Kurumu’nun 69. Kuruluş yılı münasebetiyle yapılan tören sonrası, Karadağ Devlet Radyosu’na katkılarından dolayı TİKA Karadağ Program Koordinasyon Ofisine bir teşekkür plaketi verildi. İHA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin