Devlet Bahçeli’den MHP'den istifa eden Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’a sürpriz davet

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti krize neden olan AK Parti iktidarının ekonomi politikasını eleştirdiği için disip kuruluna sevk edildikten sonra MHP'den istifa eden Kayseri Milletvekili Mustafa Baki Ersoy için harekete geçti. Bahçeli daha önce klasik otomobil de hediye ettiği Ersoy'u tekrar üye olması için davet etti. Ersoy, Bahçeli tarafından tekrar partiye davet edilmesinin ardından açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Devlet Bahçeli’den MHP'den istifa eden Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’a sürpriz davet

MHP Genel Başkanı Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, “5 Nisan 2022 günü kesin ihraç talebi ile MHP Disiplin Kuruluna sevk edildikten sonra partimizden istifa eden Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli tarafından tekrar partimize üye olmak üzere davet edilmiştir.

Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’un partimize üyelik işlemlerinin yeniden başlatılması hususunda bizzat Sayın Genel Başkanımız tarafından talimat verilmiş ve kendisi partimize yeniden üyelik başvurusunda bulunmaya çağrılmıştır” dedi.

ERSOY'DAN BAHÇELİ'YE YANIT

Ersoy sosyal medya hesabından açıklama yaptı. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin davetine yanıt veren Ersoy, şu ifadeleri kullandı;

“Liderimin çağrısından şeref duydum. Yuvama, evime tekrar dönmek onur ve gurur verici. Son nefesime kadar liderim Devlet Bahçeli Beyefendinin ve davamın emrindeyim. Yaşasın Milliyetçi Ülkücü Hareket. Yüce Allah Liderimizi Başımızdan Eksik Etmesin.”

NE OLMUŞTU?

MHP Kayseri Milletvekili Mustafa Baki Ersoy, Nisan ayında Kayseri’de katıldığı televizyon programında enflasyon rakamları ve Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde, “Açıklanan rakamların üzerinde enflasyon oranları var. Zamlar bu milletin belini büküyor” ifadelerinin ardından disiplin kuruluna sevk edilmişti.

Daha sonra konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Ersoy, “Davama ve partime zarar verme ihtimalini bertaraf etmek amacıyla partimden istifa ediyorum” ifadelerini kullanarak partiden istifa etmişti.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin