DEVA Partisi grup kuramadı. Ali Babacan çareyi tek başına konuşmakta buldu.

Saadet ve Gelecek Partisi ile TBMM’de grup kurma konusunda anlaşamayan DEVA Partisi, Meclis’te alternatif grup toplantılarına başladı. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Meclis Halkla İlişkiler binasında partisinin milletvekilleri ile bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
DEVA Partisi grup kuramadı. Ali Babacan çareyi tek başına konuşmakta buldu.

Milletvekili Genel Seçimlerinde Meclis’e CHP listelerinden giren Saadet, Gelecek ve DEVA Partisi bir süredir TBMM’de grup kurma yeterliliği olan 20 milletvekiline ulaşabilmek için görüşmeler yürütüyordu. Görüşmeler sırasında DEVA Partisi, partinin kurumsal kimliğine zarar vereceği gerekçesiyle, herhangi bir partinin çatısı altında grupta yer alma fikrini reddetti.

Bunun üzerine Gelecek Partisi’nden 10 milletvekili Saadet Partisi’ne transfer oldu ve Meclis’te Saadet Partisi çatısı altında yeni bir grup daha kurulmuş oldu. İki partinin anlaşmasının ardından DEVA Partisi’nin de Demokrat Parti ile grup kurma yönünde görüşmeler yaptığı iddia edilse de her iki partinin yetkilileri bu iddiaları reddetti.

Milletvekilleri Ali Babacan’ı Karşıladı


Bu gelişmeler sürerken DEVA Partisi’nin Meclis’te alternatif grup toplantısına başladığı ortaya çıktı. DEVA Partili 15 milletvekili bugün, Halkla İlişkiler binası önünde Genel Başkan Ali Babacan’ı karşıladı. Binanın bahçesinde bir süre milletvekilleri ve partililerle sohbet eden Ali Babacan, fotoğraf da çektirdikten sonra milletvekilleri ile birlikte Halkla İlişkiler binasında bulunan bir toplantı salonuna yöneldi. Babacan’ın toplantıda milletvekillerine hitap edeceği gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunacağı öğrenildi. Partililer, bu toplantıların, Meclis’te grup kurulana kadar devam edeceğine ve Babacan’ın her hafta vekiller ile bir araya geleceğini söyledi.

Etiketler ali babacan deva
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin