DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'dan flaş açıklama: Önümüzdeki seçimlere..

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'dan siyaset kulislerini hareketlendirecek bir son dakika açıklaması geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dünkü grup toplantısı "Ya bana katılın ya da şimdi şu anda yolumdan çekilin. Açık ve net söylüyorum." sözlerinden sonra Ali Babacan'dan bugün sürpriz bir açıklama geldi. Babacan, "DEVA Partisi seçime kendi adıyla ve logosu ile girecek" dedi.

Google Haberlere Abone ol
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'dan flaş açıklama: Önümüzdeki seçimlere..

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'dan son dakika açıklaması geldi.

Babacan, "Demokrasi ve Atılım Partisi, önümüzdeki seçimlere kendi adıyla, kendi şanıyla, kendi logosuyla girme kararını almıştır. Ülkemiz için, demokrasimiz için hayırlı olsun." dedi.

Babacan daha sonra attığı bir tweette, "Seçim pusulasında DEVA Partisi’nin adını ve logosunu göreceksiniz. DEVA damlaları barajları yıkıp geçecek. Altılı masaya, ortak çalıştığımız konularda katkı vermeye devam edeceğiz. O masadaki her partiyle, iş birliği yaptığımız alanları genişletme konusunda irademiz tamdır." dedi.

Babacan, bu paylaşım sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı ve şöyle konuştu: 6'lı masa ile ilgili verdiğimiz sözlerin arkasındayız. Ortak açıklamada, ortak Cumhurbaşkanı adayının tarifini yaptık. Seçimlerde başarı sağlamak için ortak aday dedik. Birinci tercihimiz budur. 6'lı masada olur da bir ortak mutabakat sağlanamazsa o zaman farkı seçenek ve tercihlere bakılır. A planımız tek adayla seçime gitmek, sözümüzün arkasındayız" 

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen de sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Logomuzun pusulada yer alması esastır. İttifak veya işbirliği alternatiflerine açığız. 6’lı masadaki mutabakatımıza bağlıyız." dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'dan flaş açıklama: Önümüzdeki seçimlere..

CHP lideri dün ne demişti?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısında "Yol arkadaşlarım, bütün yol arkadaşlarıma sesleniyorum; size de bir çift lafım var, bu engerekler ve çiyanlarla çatışma ne kadar sert olursa zafer de o kadar yakın ve görkemli olacaktır. Ben o yoksulluğa mahkum edilen çocuklar için mücadele edeceğim. Ya bana katılın ya da şimdi şu anda yolumdan çekilin. Açık ve net söylüyorum." demişti. 

 

Bu açıklama sonrası Kılıçdaroğlu'nun kimi kasdettiği merak konusu olmuştu.

CHP lideri bugün yaptığı açıklamada, "Arkadaşlar, Türkiye'nin içinde bulunduğu şartları siz de biliyorsunuz, ben de biliyorum. Adalet yok, hukuk yok demokrasi yok, Anayasa ayaklar altında... Bu ülkede herkes perişan vaziyette ama Saray'ın sesi bile çıkmıyor. Ülke neredeyse sahipsiz bir konumda. Dolayısıyla ben; bu ülkeyi seven, bu ülke için çaba harcayan, bayrağımızın dalgalanmasını isteyen, vatanına bağlı bütün kesimleri yol arkadaşım olarak kabul ettim ve onlara çağrı yaptım" demişti.

CHP liderinin dünkü çıkışından sonra Ali Babacan, bugün bu tweeti atarak, "Demokrasi ve Atılım Partisi, önümüzdeki seçimlere kendi adıyla, kendi şanıyla, kendi logosuyla girme kararını almıştır. Ülkemiz için, demokrasimiz için hayırlı olsun." paylaşımında bulundu.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin