DEVA Partisi Başkanı Babacan'dan yeni anayasa mesajı: Destek falan beklemeyin

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'dan yeni anayasa açıklaması geldi. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Babacan, yeni anayasa konusunda, "Bizden bu konuda destek falan da beklemeyin" dedi.

Google Haberlere Abone ol
DEVA Partisi Başkanı Babacan'dan yeni anayasa mesajı: Destek falan beklemeyin
DHA

Basın toplantısında konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan yeni anayasa, AYM, Gazze'de yaşananlar, kara para aklama, Hrant Dink cinayeti gibi konularda açıklama yaptı. 

Adaylık süreçlerine ilişkin konuşan Babacan 31 Mart yerel seçimler için hazırlıklarının devam ettiğini kaydetti.

Yeni anayasa hakkında konuşan Babacan, 'Bizden bu konuda destek falan beklemeyin' dedi.

"TÜM TÜRKİYE GİBİ BİZ DE HAYRETLER İÇERİSİNDEYİZ"

Babacan, yüksek yargıya ilişkin tartışmalara ilişkin, "Tüm Türkiye gibi biz de hayretler içerisindeyiz. Ülkemizde adaletsizliğin hızla arttığı son yıllarda Anayasa Mahkemesi (AYM), şu anda hukuk namına bir nebzede olsa nefes almamızı sağlayan bir kuruluş. Buna rağmen iktidarın küçük ortağı, mahkemenin kapatılması için sabah akşam bağırıyor. Bu yetmezmiş gibi Yargıtay, AYM'nin görevini yaptığı için mahkemenin yargıçları hakkında suç duyurusunda bulunuyor. İnanılır gibi değil. Bu, tarihimizde bir ilk. Yargıtay'dan gelen açıklamalar, sadece bir yargısal aktivizm veya AYM'ye karşı yapılmış bir saygısızlık olarak değerlendirilemez. Yapılan; yasama, yürütme ve yargı erklerinin tamamını hedef alan açık bir darbe girişimidir. Anayasal düzeni altüst etme teşebbüsüdür" dedi. 

"SİZ BU MİLLETLE DALGA MI GEÇİYORSUNUZ?"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin AYM'ye ilişkin sözlerine değinen Babacan, "Devlet ciddiyetinin, millet sorumluluğunun en ufak bir kırıntısına sahip olan bir insan, böyle laflar edemez. Defalarca söyledim, tekrar ediyorum. Sayın Bahçeli, bu ülkenin yaşadığı her krizin ortağı olmuştur. Ekonomik krizlerin de ortağı olmuştur, bugün yaşanan anayasal krizin de ortağı olmuştur. Onun için kendisine 'krizlerin ortağı' diyoruz. Nerede kriz, orada Bahçeli. Ülkemiz onarılması güç bir hukuk krizinin ortasındayken; Bahçeli yine ortada, yine sahnede. Bunlar yetmiyormuş gibi ülkenin Cumhurbaşkanı çıkıp, önce AYM'ye karşı açık tutum alıyor arkasından da hakemliğe soyunuyor. Buradan Sayın Erdoğan'a sormak istiyorum. Siz sporu takip edersiniz, havadayken tuttuğu takımı ilan edip, ayakları karaya bastığında hakem olmaya heveslenen birisine dünyanın neresinde hakemlik yaptırırlar. Siz bu milletle dalga mı geçiyorsunuz" ifadelerini kullandı.

"'YENİ ANAYASA' DİYEREK BU MİLLETİ BOŞA OYALAMAYIN"

Babacan, AYM kararlarının, Yargıtay, Cumhurbaşkanı ve diğer tüm yargı organlarını bağladığını belirterek, "Siz bu milletin kafasını karıştırıp, yargıyı tamamen bağlı ve taraflı yapmaya çalışıyorsunuz. Asıl zihninizin gerisindeki bu. Şunu açıkça itiraf etmek istiyorum; mevcut Anayasa'yı tanımayanların, uymayanların yeni anayasa laflarına itibar etmemiz mümkün değildir. 'Yeni anayasa' diyerek bu milleti boşa oyalamayın. Bizden bu konuda destek falan da beklemeyin. Samimiyseniz önce mevcut Anayasa'ya uyun; bir görelim" diye konuştu.

"HUKUK VE ADALET OLMADAN OLMAZ"

Hrant Dink cinayeti tetikçisi Ogün Samast'ın serbest bırakılması olayını ele alan Babacan, "12 Temmuz'da, o günkü torba yasaya alelacele infaz yasası ile ilgili bir madde konuluyor. Normalde infaz yasası gibi çok önemli konuların, önce komisyonlarda tartışılması lazım. Bu madde, kimleri hedefliyor? Bu maddeden kimler istifade edecek? Bu infaz yasası eğer erken tahliyeyi ya da denetimli serbestliği beraberinde getiren bir düzenleme ise hedef kitle nedir? Bunların hiçbirisi, bu Meclis'in çatısı altında konuşulmuş değil. Bu infaz yasası, başka daha kimlerim tahliyesi için vesile olarak kullanılacak? 'O gün açıklamadınız, hiç olmazsa bugün açıklayın' diyoruz. Hedefiniz nedir? Eğer makul, kamu vicdanında kabul görecek bir hedefiniz varsa çıkın; açıklayın. Hiçbir şey söylemiyorsanız demek ki bunun arkasında başka niyetler var. 12 Temmuz'da bir madde geçiyorlar, kasım ayında o madde çalışıyor ve kamuoyunu yıllarca meşgul eden ve hala karanlık yönleri olan bir cinayetin hükümlüsü, bir anda denetimli serbestlikle tahliye ediliyor. Hukuk ve adalet olmadan olmaz. Bunlar olmadan siz ne bu ülkede kamu vicdanını rahatlatabilirsiniz ne de gerçek anlamda insan hak ve özgürlüklerini yaşayabilirsiniz" dedi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI OPERASYONLARI HAKKINDA KONUŞTU

İçişleri Bakanlığının son dönemde yoğunlaşan operasyonlarını dikkatle takip ettiklerini ancak resmin tamamına henüz vakıf olmadıklarını belirten Babacan, "Evet, bunu yaptınız ama bir önceki bakan döneminde tüm bu mafyatik yapıların, çetelerin, organize suç örgütlerinin nasıl serbestçe hareket edebildiğinin de açığa kavuşturulması gerekiyor. Bunların, siyasetteki, bürokrasideki, yargıdaki bağlantılarının da açığa kavuşturulması gerekiyor. Bunu bilmek bizim de, tüm milletin de hakkıdır." dedi.

FENOMENLER ÜZERİNDEN KARA PARA AKLAMA İDDİALARI

Sosyal medya fenomenleri üzerinden kara para aklama iddialarının gündemde olduğunu belirten Babacan, "Bunların kamu bürokrasisi ve siyaset bağlantıları da kamuoyunun gündeminde. Bu konularla ilgili kamuoyunun şeffaf ve doyurucu bir biçimde bilgilendirilmesini talep ediyoruz." dedi.

"GAZZE'DE İNSAF, VİCDAN, İNSANLIK DA ÖLÜYOR"

Gazze saldırılarına ilişkin konuşan Babacan, "Gazze adım adım işgal edilirken her gün çocuklar, kadınlar ölüyor. Uluslararası hukuk her gün ihlal edilirken ABD ve pek çok Avrupa ülkesinin hükümeti yapılanlara açık destek veriyor. 121 ülke zulme hayır dedi ama ekonomisi, hali vakti, askeri gücü yüksek olan ülkeler ise zulme, kıyıma ve etnik temizliğe devam için oy kullandı. Bu ülkeler suça ortak oldular. Gazze'de sadece insanlar değil, insaf, vicdan, insanlık da ölüyor. O ülkeleri yönetenlere soruyorum; sizin derdiniz nedir? Sizin korktuğunuz bir şey mi var? Sizi acaba ne ile etki altına alıyorlar ki böyle insafsız bir tutumun, savaş suçunun ortağı oluyorsunuz? Biz biliyoruz ki o ülkelerin halkları böyle düşünmüyor ama yönetenler bir şekilde etki altında. İsrail'in her gün işlediği cinayetler karşısında bu ülkeleri yönetenlerin bu kadar aciz olmasının, bu kadar zafiyet içine düşmesinin sebebi nedir? Tarih olanların hepsini kaydediyor. Bugün olanları unutmayacağız, unutturmayacağız." dedi.

"HAZIRLIKLARIMIZ DEVAM EDİYOR"

Babacan, partinin 2'nci Olağan Kongre sürecinin başladığını belirterek, "Türkiye genelinde ilçe kongrelerimiz başladı. Hemen hemen her gün Türkiye'nin farklı yerlerinde kongrelerimiz gerçekleşiyor. Bir yandan da 31 Mart yerel seçimleri ile ilgili hazırlıklarımız, büyük bir hızla devam ediyor. Bugün öğleden sonra komisyon toplantılarımızı gerçekleştirmeye başlıyoruz. Partimizdeki aday adaylığı ve nihai adaylıkla ilgili süreci de önümüzdeki pazartesi gününden itibaren resmen başlatıyoruz" açıklamasında bulundu.

 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin