DEVA Partili Metin Gürcan yeniden tutuklanarak cezaevine gönderildi

Ankara'da 'siyasal ve askeri casusluk' suçundan müebbet ve 35 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılandığı davada tahliye edildikten sonra başsavcılığın itirazı üzerine hakkında gözaltı kararı verilen Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi kurucu üyesi Metin Gürcan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Google Haberlere Abone ol
DEVA Partili Metin Gürcan yeniden tutuklanarak cezaevine gönderildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi kurucu üyesi Metin Gürcan'ın 'siyasal ve askeri casusluk' suçundan müebbet ve 35 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılandığı davada tahliye edilmesi kararına itirazı kabul edildi. Ankara 27’nci Ağır Ceza Mahkemesince Gürcan hakkında tutuklama kararı verildi.

Bu karar sonrası Gürcan yeniden gözaltına alındı. Gözaltına alınan Gürcan sağlık kontrolünden geçirildi. Mahkemeye çıkarılan Gürcan tutuklanarak gözaltına alındı.

DEVA Partisi kurucu üyesi Metin Gürcan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 'devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya casusluk amacıyla temin etme' suçundan yürüttüğü soruşturma kapsamında, 26 Kasım 2021’de İstanbul'daki evinde gözaltına alınnıştı. Ankara'ya götürülen Gürcan, nöbetçi hakimlikçe tutuklanmıştı. Gürcan hakkında Ankara 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Mahkeme heyeti, önceki gün görülen ikinci duruşmada, sanık Metin Gürcan'ın adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine karar verdi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin