Dev medya grubunda yeniden yapılanma

Discovery International'ın Avrupa operasyonları yeniden yapılandırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Dev medya grubunda yeniden yapılanma

220'den fazla ülkede toplam 2,7 milyardan fazla aboneye sahip gerçeğe dayalı içerik sağlayan medya kuruluşu Discovery Networks International, dün itibarıyla yeni büyüme olasılıkları, operasyonel verim ve kıta cirosunu arttırmak amacıyla Avrupa operasyonlarını yeniden yapılandırarak üç bölgeye ayırmaya karar verdi.  



Discovery Networks International Başkanı JB Perrette "Discovery Communications Amerika dışında inanılmaz bir başarıya sahip, organik şekilde büyümesini sürdürüyor ve en son Eurosport olmak üzere önemli satın almalara imza atıyor. Son dört senedir Avrupa’da sahip olduğumuz bu başarı sonucunda bölgesel operasyonumuzda stratejik avantajlarımızı ve büyümemizi devam ettirebilmemiz açısından bölgesel yapılanmamızda değişiklik yapmanın zamanı olduğuna karar verdik" dedi.



Discovery Networks Kuzey Avrupa



Discovery'nin Batı Avrupa'daki gelişmiş pazarlardaki yerini, ücretli ve ücretsiz markalardan oluşan karma bir portföy oluşturarak geliştiren Dee Forbes, Discovery Networks Kuzey Avrupa Başkanı ve Yönetici Direktörü olarak İngiltere ve İrlanda ile İskandinavya ve Benelüks ülkelerindeki operasyonları yönetecek.  Forbes yeni görevinde, İskandinavya'da edindiği deneyimden ve şirket tarihinin en önemli ticari başarısı olan ve bölgede 8 TV ağından 20 TV ağına genişlemeyi sağlayan SBS satın almasında oynadığı rolden faydalanacak. Şirketlerin birleşmesinin ilk safhası bittiği ve Discovery'nin İskandinavya bölgesindeki operasyonlarından sorumlu Henrik Ravn'ın sene sonunda görevini bırakacak olmasıyla, bu bölgelerin birleştirilmesi için doğru bir zaman olduğuna kararı verildi. 



Discovery Networks Orta & Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (CEEMEA)



Discovery Networks Orta & Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Başkanı ve Yönetici Direktörü olarak Kasia Kieli portföyüne Almanya, Avusturya ve İsviçre'yi de katıyor. Almanya Discovery'nin 2006 yılında DMAX, Nisan 2014'te ise TLC'nin katılması ile ilk defa ücretsiz yayına başladığı ülke. Eurosport kanalı da Almanya, Avusturya ve İsviçre'de ücretsiz yayınlanıyor. Bu pazarların CEEMEA bölgesine eklenmesi ile Münih'in önemli bir bölgesel merkez haline gelmesinin yanı sıra bölgede var olan ücretsiz yayın deneyiminden tüm bölge yararlanabilecek.  



Discovery Networks Güney Avrupa



Marinella Soldi ise Discovery Networks Güney Avrupa Başkanı ve Yönetici Direktörü olarak İtalya, İspanya ve Portekiz pazarlarını içeren bölgesine Fransa'yı ekliyor. Soldi'nin önderliğinde Discovery İtalya'nın en büyük üçüncü yayıncısı olmuş, İspanya ekonomik kriz içindeyken Discovery Max'i lanse edip, iki yıldan kısa sürede A25-44 pazarında %3.3lük pay kazanmıştır. Fransa şu ana kadar Discovery'nin portföyünde küçük bir yer almış olsa da, merkezi Paris'te olan Eurosport International'ın çoğunluk hisselerinin satın alınması sonrasında Fransa stratejik olarak büyük önem kazanmıştı. 



Discovery Communications'ın Amerika dışındaki yabancı pazarlardan elde ettiği gelir şu an Amerika'yı geçti ve şirketin bu kolu izleyici anlamında üst üste olumlu 3 çeyrek geçirdi. 2014 yılının 3. çeyreğinde Amerika dışında 643 milyon izleticiye ulaşıldı ve ortalama izleyici sayılarından en yüksek ortalama sağlanarak hem de dijital alanlar olan web sitesi ve Facebook takipçileri anlamında Amerika dışında yeni rekorlar kırıldı.



Discovery Networks International pazarı 5 yönetim bölgesine ayrılıyor: Kuzey Avrupa, Güney Avrupa, Orta & Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (CEEMEA), Latin Amerika/U.S. Hispanik ve Asya-Pasifik. 



Discovery, Discovery Channel, TLC, Animal Planet, Discovery Science, Investigation Discovery ve Discovery HD'nin liderliğinde ABD'li ortak teşebbüsü OWN: Oprah Winfrey Network'ü de içeren 210’dan fazla yayın ağı ile 'insanların meraklarını gidermek' amacıyla çalışıyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin