Dev banka altın fiyatlarının ne olacağını açıkladı. Altın fiyatları 2023 yılı sonu ve 2024 için böyle olacak

Altın fiyatları peş peşe rekor kırarken yıl sonu ve 2024 yılı altın fiyatlarıyla ilgili dikkat çekici bir değerlendirme İsviçreli banka UBS'ten geldi. UBS altın için hedef fiyatını 2024 Haziran sonunda ons başına 2100 dolar ve Eylül sonunda 2200 dolar olarak görüyor ancak 2023 sonu için ise düşmesini bekliyor. İşte altın yatırımcılarını ilgilendiren o açıklama..

Google Haberlere Abone ol
Dev banka altın fiyatlarının ne olacağını açıkladı. Altın fiyatları 2023 yılı sonu ve 2024 için böyle olacak

Aralarında Wayne Gordon’un da bulunduğu İsviçreli banka UBS analistleri geçtikleri bir müşteri notunda yıl sonu altın tahminini ons başına yüzde 7 düşürerek 1.950 dolara çekerken önümüzdeki yıl ise nominal bir rekor değere ulaşmasını beklediklerini belirtti.

Bloomberght'ter yer alan habere göre, notta,” Başlangıçta 2023’ün sonlarından başlayarak hafif bir resesyon bekliyorduk ancak şimdi yumuşak bir iniş bekliyoruz” ifadelerini yer verildi.

Bu, 10 yıllık tahvil getirileri için daha az aşağı yönlü hareket riski olacağı anlamına gelirken dolar için de daha az zayıflık beklentisine işaret ediyor.

UBS altın için hedef fiyatını 2024 Haziran sonunda ons başına 2100 dolar ve Eylül sonunda 2200 dolar olarak görülüyor.

Uzmanlar altın için bir sonraki adımın, geleneksel olarak ABD faiz indirim döngüsünün hemen öncesinde görülen borsa yatırım fonlarına olan talepte bir canlanma olduğunu belirtiyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin