Deutsche Welle'nin dünya blog yarışmasına bu sene Türkçe'de dahil oldu

Dünyanın bloglar, sosyal medya ve internet sitelerini kapsayan en büyük uluslararası yarışması “Bobs” 6 Şubat’ta başlıyor.

Google Haberlere Abone ol
Deutsche Welle'nin dünya blog yarışmasına bu sene Türkçe'de dahil oldu

Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle’nin bu yıl 9'uncusunu düzenlediği Bobs yarışması yeniliklerle dolu. Yeni tasarım, eklenen yeni kategoriler ve yeni diller... Türkçe, bu yıl yarışmaya dâhil edilen üç dil arasında. Deutsche Welle’nin uluslararası Bobs yarışması 2013’te yeni bir çehre ve yeni dillerde internet kullanıcılarına bir kez daha ‘merhaba’ diyor.



Türkçe, Hintçe ve Ukraynacanın da katılımıyla Bobs’da yarışma dili sayısı 14’e, yarışma kategorilerinin sayısı 34’e yükselmiş oldu. Dünyanın dört bir yanından internet kullanıcıları 6 Şubat’tan 6 Mart’a kadar aday önerilerini iletebilecek. Tüm dilleri kapsayan altı ana yarışma kategorisinin yanında her dilde birer ‚En İyi Blog‘ ve mikrobloglar alanında da ‘İzlenecek En İyi Kişi‘ ödülü verilecek. Bobs kapsamında Sınır Tanımayan Gazeteciler Ödülü ile Global Medya Forumu Ödülü olmak üzere iki de özel ödülümüz var. Deutsche Welle Bölgesel Multimedya Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Ute Schaeffer, “Bobs ödülleri, internette varlık göstererek demokratikleşme ve katılımı geliştirme konusunda insanları cesaretlendirmektedir“ diye konuştu. Bobs yarışmasındaki altı ana kategoride ödülleri kazananlar, 15 üyeli uluslararası jüri tarafından belirlenecek. Tüm 34 kategoride dağıtılacak Kullanıcı Ödülleri’nde ise onlineoylama sonuçları belirleyici olacak.



Ödülleri kazananlar 7 Mayıs tarihinde açıklanacak ve ödüller 18 Haziran 2013 tarihinde Bonn kentinde düzenlenen Global Medya Forumu’nda sahiplerini bulacak. Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgiyi ekteki dosyada bulabilir ya da www.thebobs.com sitesini ziyaret ederek Türkçe dahil 14 dilde bilgi edinebilirsiniz.



Medyatava'da The Bobs'un medya sponsorları arasında yer alıyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin