Deterjan haznesine dikkat: Makineden çıkan kötü kokulu çamaşırlar tarihe karışacak. Kıyafetlerin temiz kokmasını sağlayan tüyo bulundu

Çamaşır makinesinde yıkanan çamaşırlar zaman zaman kötü kokulu çıkabilir. Çamaşır makinesini çalıştırmadan önce ve sonra yapacağınız bu etkili yöntemler sayesinde kıyafetleriniz her zaman mis gibi kokacak! İşte makineden kötü kokulu çıkan çamaşırları önleyen formül

Deterjan haznesine dikkat: Makineden çıkan kötü kokulu çamaşırlar tarihe karışacak. Kıyafetlerin temiz kokmasını sağlayan tüyo bulundu

Çamaşır yıkama, herkes için önemlidir. Bu nedenle yıkanan çamaşırların da her zaman temiz ve güzel kokması önem taşır.

Kıyafetlerimizin her zaman güzel kokması için çeşitli deterjanlar alırız. Fakat tüm güzel kokulu deterjanlara rağmen çamaşır makinesinde yıkanan çamaşırlar kimi zaman kötü kokabilir.

Aslında bu durumun kullandığınız deterjanlarla hiçbir ilgisi yoktur. Çamaşır makinesini çalıştırmadan önce ve çalıştırdıktan sonra uygulamanız gereken bazı küçük püf noktalarla ilişkilidir.

Bu etkili yöntemler sayesinde çamaşır makinesinde yıkanan çamaşırlarınız asla kötü kokmayacak ve her daim mis gibi kokacak.

İşte makineden kötü kokulu çıkan çamaşırları önleyen yöntem

YIKANAN ÇAMAŞIRLAR NEDEN KÖTÜ KOKAR?

Çamaşır makinesinden çıkan çamaşırlar zaman zaman kötü kokabilir. Bunun altında herkesin sıklıkla yaptığı bazı küçük hatalar bulunur.

Yıkanan çamaşırların kötü kokmasının en yaygın nedenlerinden biri, çamaşır makinesindeki nemden kaynaklı olabilir.

Çamaşır makinesinde oluşan nemi önlemek için, makine yıkama işlemini bitirdikten sonra kıyafetleri uzunca süre makine içinde bekletmemelisiniz.

Deterjan haznesine dikkat: Makineden çıkan kötü kokulu çamaşırlar tarihe karışacak. Kıyafetlerin temiz kokmasını sağlayan tüyo bulundu

Çamaşırları çıkardıktan sonra ise çamaşır makinenizin içi kuruyana kadar kapağını açık bırakmalısınız.

Çamaşırların kötü kokmasına neden olan bir diğer etken de deterjan haznesinin kirli olmasıdır.

Çamaşır makinesinin deterjan haznesinde zamanla deterjan ve yumuşatıcı kalıntıları birikir. Bu kalıntılar da zamanla küf ve bakteri oluşumunu tetiklediğinden kötü kokuların olması kaçınılmaz hale gelir.

Deterjan haznesini kolayca çıkarak sıcak su ile güzelce yıkayabilirsiniz. Ayrıca çamaşır makinenizi zaman zaman yüksek ısıda çalıştırarak deterjan kalıntılarını önleyebilirsiniz.

YIKANAN ÇAMAŞIRLARIN TEMİZ KOKMASI İÇİN NE YAPILMALI?

Çamaşır makinesinde yıkanan çamaşırların temiz kokması için yukarıda bahsettiğimiz adımları mutlaka uygulamalısınız.

Aynı zamanda çamaşır makinesinin deterjan haznesine ekleyeceğiniz yarım bardak beyaz sirke hem kıyafetlerin tertemiz kokmasını hem de yumuşacık olmasını sağlar.

Tüm bu adımlara ek olarak, çamaşır makinenizin su alırken yumuşatıcıyı eklemeye özen gösterin. Tüm bu adımlar ile mis kokulu çamaşırlar mümkün!

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin