Destici'den 'Erdoğan'a destek: ABD'ye kaçma planları yaptığının söylenmesi kabul edilebilir değil

Kılıçdaroğlu'nun gündeme oturan "kaçış planı" açıklamasına BBP lideri Destici'den yanıt geldi: "Gezi’de, 15 Temmuz'da iç savaş çıkaramadınız, kardeşi kardeşe düşüremediniz, düşüremeyeceksiniz. Buna geçit vermeyeceğiz."

Google Haberlere Abone ol
Destici'den 'Erdoğan'a destek: ABD'ye kaçma planları yaptığının söylenmesi kabul edilebilir değil

CHP lideri Kılıçdaroğlu, dün partisinin grup toplantısında partililere ve halka seslenerek saat 22.00'de bir kaçış planının anatomisini ifşa edeceğini açıklamıştı. Verdiği saatte halka açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ailesinin ABD'ye kaçmak için paravan bir vakıf kurduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, paravan yapıya Ensar ve TÜRGEV Vakfı üzerinden 1 milyar lira aktarıldığını kaydetti.

DESTİCİ'DEN AÇIKLAMA

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yapmış olduğu açıklamanın ciddiye alınabilir bir iddia olmadığını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında "Saat 22.00'de bir kaçış planının anatomisini ifşa edeceğim" dediği videoyu paylaştı. Kılıçdaroğlu'nun videoyu yayımlamasıyla birlikte sosyal medya hesabından paylaşım yapan Destici, "Şehitler verdiğimiz ve yeni harekat planlarının yapıldığı bugün, milletin %53 oyuyla seçilmiş Büyük Türk Devleti’nin Cumhurbaşkanının yurtdışına (hele ki ABD’ye) kaçma planları yaptığının Kılıçdaroğlu tarafından söylenmesi kabul edilebilir ve ciddiye alınabilir bir iddia değildir.” dedi.

Destici, "Demokratik olarak iktidarı değiştirme ümidini yitirenler, 15 Temmuz’da darbeci hainlerle başaramadıklarını, aldıkları talimatla başaracaklarını mı zannediyorlar? Gezi’de, 15 Temmuz'da iç savaş çıkaramadınız, kardeşi kardeşe düşüremediniz, düşüremeyeceksiniz. Buna geçit vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin