Destici açıkladı: Sinan Oğan'a hangi bakanlık verilecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a desteğini açıklayan Sinan Oğan'ın herhangi bir makamda yer alıp almayacağı merak konusu halindeyken konuya ilişkin açıklama BBP Başkanı Mustafa Destici'den geldi. Destici, Cumhur İttifakı'nın oy oranı için tahminini de paylaştı.

Google Haberlere Abone ol
Destici açıkladı: Sinan Oğan'a hangi bakanlık verilecek?

Cumhur İttifakı üyesi BBP'nin Genel Başkanı Mustafa Destici, katıldığı programda seçim gündemine dair soruları yanıtladı.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a desteğini açıklayan Sinan Oğan'ın bir makam talebi olmadığını belirten BBP lideri Mustafa Destici, şöyle devam etti:

"Sinan Oğan, Cumhurbaşkanımızı destekleme kararı aldı. Herkes takdir ediyor ki, Türkiye terörle mücadelenin en kapsamlı yaşandığı, başarı elde edildiği bir süreci yaşıyor. Ben bunları doğu illerini ziyaretlerde de gördüm. Huzur gelmiş, insanlar barış içinde yaşıyor. Anayasa'nın ilk 4 Maddesi ve 66. Madde vardı ilkelerde. BBP'nin olduğu yerde MHP'nin olduğu yerde de Türklüğü kim çıkaracak? Zaten AK Parti de aynı düşüncede. Geriye sığınmacılarla ilgili mesele kalıyordu. Biz de gönderilmelerinden tarafız ama Stalin kafasıyla değil. Çarlık Rusya'sı bir gecede Çerkes kardeşlerimizi sürgüne gönderdi, yarısı yollarda öldü. Stalin aynısını Sovyet Rusya'da yaptı. Kırım Tatarları'na yaşattı. Hukuki olarak yapacağız. Kadından, çocuktan, insandan bahsediyoruz. Stalin kafasıyla, faşist, ırkçı kafayla yapmayacağız."

KEMAL KILIÇDAROĞLU-ÜMİT ÖZDAĞ AÇIKLAMASI  
Ümit Özdağ ile mutabakat sonrası, Özdağ imzalandığını ama sadece CHP Genel Başkanı değil, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı olarak imzaladığını söyledi ama Meral Akşener, CHP Genel Başkanı olarak imzaladığını, bakanlık verildiyse CHP'ye düşen bakanlıklardan verildiğini ifade etti.

CUMHUR İTTİFAKI YÜZDE 52'NİN ÜZERİNDE OYLA KAZANACAKTIR
5.17'lik oyun 2.4'ü Ata İttifakı. Geriye 2.8 kalıyor. Bu da Sinan Oğan'ın oyu oluyor. O zaman bu iki partiden daha yüksek oyu geldi. Sinan Oğan'ın da açık desteği var. Bu matematik hesaptan bakıldığında çok rahat şekilde Cumhur İttifakı'nın yüzde 52'nin üzerinde oyla seçimi kazanacağını görüyorsunuz.

SİNAN OĞAN'LA 'BAKANLIK' KONUŞULDU MU?
Bizim ittifakımız pazarlık ittifakı değil. Ne Cumhurbaşkanı Yardımcılığı ne bakanlıkla ilgili konu gündemimize gelmedi. Bizim hedefimiz pazar günkü seçimleri kazanmak. Seçimlerden sonra Cumhurbaşkanımız bizleri davet edecektir, düşüncelerimizi alacaktır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin