Destek için Cumhuriyet gazetesine yürüdüler!

Cumhuriyet gazetesi ve Can Dündar'a destekler devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Destek için Cumhuriyet gazetesine yürüdüler!

Birleşik Haziran Hareketi" üyesi bir grup, Cumhuriyet Gazetesi'ne yürüdü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hakkında suç duyurusunda bulunduğu Can Dündar'a destek verdi.



ALKIŞLARLA KARŞILANDILAR



Ellerinde “Cumhuriyet yalnız değildir" pankartı bulunan ve “Halkın haber hakkı engellenemez" sloganları atan grup Şişli'de bir AVM önünde toplanarak Cumhuriyet Gazetesi'ne yürüdü. Grubu, Cumhuriyet gazetesi çalışanları pencerelerde alkışlarla karşıladı. Gazete binası önünde bir süre slogan atan grup üyelerini, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, gazetenin bahçesine davet etti.



Grup adına konuşan Behzat Ulucan , “MİT TIR'larının haberini yaptığı için tehdit edilip, hakkında davalar açılan gazeteci Can Dündar'ın nezdinde Cumhuriyet gazetesinin ve özgür basının yanında, hukuksuzlukların karşısındayız. Sadece gazete haberinin değil; TIR'daki malzemelerin ne olduğu, nereden gelip nereye gideceği, hangi gruplarla işbirliği içinde olunduğu, ulusal ve uluslar arası hukuk ihlaline sebep olup olmadığı, dünya halklarının canlarına kast edip etmediği gibi hepimizi ilgilendiren soruların da takipçisiyiz" diye konuştu.



“TEK BAŞIMIZA OLMADIĞIMIZI GÖRDÜK"



Grup üyeleriyle tek tek tokalaşan ve geldikleri için teşekkür eden Can Dündar ise, “Biz direnişi Haziran'da öğrendik, sizlerden öğrendik. O dönem sizlerin yanındaydık. Şimdi sizleri yanımızda görmek hepimizi gururlandırıyor, güçlendiriyor. Bu dayanışma duygusu için gazetem adına, kendi adıma çok teşekkür ediyorum. Bütün gazeteci arkadaşlarımla birlikte bu bina çok bedeller ödedi, çok kurbanlar verdi bu yolda; ama gerçeğin yolundan hiç şaşmadık. Bu kez de devletin örtmeye çalıştığı bir pisliği sergilediğimiz için doğrusu çok gurur duyuyoruz. Yaptığımız gazetecilikten bir adım geri adım atmıyoruz, onur duyuyoruz. Tek başımıza da olsak yürümeye kararlıydık; ama tek başımıza olmadığımızı gördük. Sizlerin desteği bu açıdan çok kıymetli. Bu yolda hep birlikte yürüyeceğiz ve bu ülkede kirli saklı hiçbir şey kalmaması için, halkın aleyhine hiçbir sır tutulmaması için biz elimizden ne gelirse yapmaya devam edeceğiz. Buradaki sizlerin bu varlığınızı, bu sloganları, bu alkışları, bu desteği de doğru yolda olduğumuzun bir kanıtı sayıyoruz ve güç alıyoruz. Onun için hepiniz hoş geldiniz. Haziranınız daim olsun. Varolun" şeklinde konuştu. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin