'Dergi Günleri' etkinliğine katılan bakan kendisi hakkında çizilen karikatürlere ne tepki verdi?

Sirkeci'de düzenlenen 'Türkiye Dergi Günleri' etkinliğine katılan Nabi Avcı dergileri ve karikatürleri inceledi.

Google Haberlere Abone ol
'Dergi Günleri' etkinliğine katılan bakan kendisi hakkında çizilen karikatürlere ne tepki verdi?

Stantları tek tek gezen Bakan Avcı, kendisiyle ilgili çizilen karikatürleri görünce şaşırdı.Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Sirkeci Tren İstasyonu’nda Türkiye Dergi Editörleri ve Yayın Yönetmenleri Birliği (TÜRDEB) tarafından gerçekleştirilen “Türkiye Dergi Günleri” etkinliğine katıldı. Düşünce, fizik, kültür, mizah, siyaset gibi pek çok derginin bir arada bulunduğu etkinlikte Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, garda bulunan bütün stantları teker teker gezdi. Stant görevlilerinden dergiler hakkında bilgiler alan Bakan Avcı, karikatür dergisinin bulunduğu standa uğrayarak, dergide kendisiyle ilgili çizilen karikatürleri inceledi. Derginin sayfalarında, bir dönem Molla Kasım müstearıyla mizahi yazılar kaleme aldığı karikatürü de gören Nabi Avcı, derginin çok güzel bir mizaha sahip olduğunu söyledi.



Stantları gezerken bir gazetecinin “Merkezi sınav sisteminin tarihleri hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusuna cevap vermeyen Bakan Avcı, “Bu tip sorular etkinliği gölgede bırakıyor. Şimdi burada dergiler söz konusu. İstiyorum ki gündeme bu dergiler gelsin. Başka bir konuda konuştuğumuz zaman bu sefer buradaki asıl olan gölgede kalıyor. Burada başka bir konuya girdiğimiz zaman asıl konuyu zedelemiş oluyoruz” yanıtını verdi.



“Şahsen tavsiye ettiğiniz dergi var mı?” sorusuna ise Bakan Nabi Avcı, “Bu kadar derginin arasından birkaç tanesini saymak diğerlerine haksızlık olur” diye cevap verdi.



Kendisini iyi bir dergi izleyicisi olarak gördüğünü ancak buraya geldiğinde pek çok dergiyi kaçırdığını fark ettiğini ifade eden Bakan Avcı, “Elimden geldiğince bu tür dergileri takip etmeye çalışıyorum. Biliyorsunuz kitapçıları çok fazla dolaşmamız mümkün olmuyor maalesef. Ancak Merkez Kütüphanesi’ne geliyor hepsi. Biraz bedavacılık yapıyorum. Burayı gezerken de Merkez Kütüphanesi’nde çok eksikliklerin olduğunu fark ediyorum” şeklinde konuştu.



Bakan Avcı, daha sonra kendisine hediye edilen kitapları alarak etkinlikten ayrıldı. (İHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin