Der Spiegel'den iddialı başlık: 'Yeni Padişah'

Almanya’nın ünlü haber dergisi Der Spiegel, tarihinde ikinci kez Türkçe bölümle yayınlanıyor. Bu kez manşetinde Erdoğan var!

Google Haberlere Abone ol
Der Spiegel'den iddialı başlık: 'Yeni Padişah'

Pazartesi günü piyasaya çıkacak olan dergi, Gezi olayları sırasında yaptığı Türkçe bölümlü dergiyi, bu kez Recep Tayyip Erdoğan ve cumhurbaşkanlığı seçimleri için hazırladı.



Türkiye’deki gelişmeleri, uzman muhabirleri ile takip edebilen ender yayınlardan olan Der Spiegel, Gezi olayları döneminde de habercilikte oldukça etkin olmuştu.



Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi, Almanya’da seçimler sürerken 16 sayfalık özel ek çıkaran dergi, “Erdoğan Devleti/ Türkiye, artık özgür kalabilecek mi?” başlığını kullandığı bölümde geniş analizler, haberler, görüşler ve yorumlar yayınlıyor. Dergide, Almanya’da oy veren Türkler’in, cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili görüşleri de geniş yer alıyor.



Derginin, bu bölüm için hazırladığı başyazının konusu ise; “Yeni Padişah”… Yazıda özetle şöyle deniliyor;



“Türkiye’nin başbakanı Erdoğan, demokratik reform vaadleriyle yola koyuldu ancak eski dönemin seçkinleriyle ve Gezi Parkı direnişçileriyle mücadelesinde bir padişaha, hükümdara dönüştü. Şimdi kendini cumhurbaşkanı seçtirmek niyetinde. Bu sefer de, despotluğa mı oynuyor?



(Sözcü)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin