Der Spiegel, basın kartı yenilenmeyen İstanbul muhabirini geri çekti!

Almanya'da yayımlanan Der Spiegel dergisi, basın kartı yenilenmeyen İstanbul muhabirini geri çekmek zorunda kaldığını bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Der Spiegel, basın kartı yenilenmeyen İstanbul muhabirini geri çekti!

Derginin web sayfasının genel yayın yönetmeni Florian Harms, muhabirlerinin aylardır akreditasyonunun yenilenmesini beklediğini belirterek, "Muhabirimize, dolayısıyla Der Spiegel'e ve Spiegel Online'a yapılan hoşgörülemez bu muamele basın özgürlüğüne aykırıdır" dedi.



BBCTürkçe'de yer alan habere göre, Harms, muhabirleri Hasnain Kazım'ın "gazetecilik faaliyeti nedeniyle artık Türkiye'de istenmediğine" emin olduklarını söyledi.



Hasnain Kazım, Soma'daki maden faciası hakkındaki haberleri yüzünden ölüm tehditleri aldığı için geçen yıl Mayıs ayında geçici bir süre Türkiye'den ayrılmıştı.



Kazım, e-posta, ve sosyal medya üzerinden 10 binden fazla tehdit aldığını, bunlardan bir kısmının ölüm tehdidi olduğunu söylemişti.



Alman haber ajansı DPA, Kazım ile ailesinin ülkeyi güvenli bir şekilde terkedebilmeleri için havaalanına Alman diplomatlar eşliğinde gittiğini belirtti.



Fransız haber ajansı AFP de, bir diplomatik kaynağa dayanarak, Türkiye'nin ülkedeki yaklaşık 20 Alman gazeteciden toplam 8'ine basın kartı vermeyi reddettiğini ve başka Alman gazetecilerin da ülkeden ayrılmak zorunda kalabileceğini bildirdi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin