Depresyona savaş açan besin bulundu: Günde 1 avuç tüketince ne kaygı kalıyor ne stres. Depresyonu yenmek için mutlaka tüketin

Stres, kaygı ve depresyon asla göz ardı edilmemelidir. Depresyonla savaşmak ve genel zihinsel sağlığınızı iyileştirmek için bu besinleri mutlaka tüketin. İşte depresyona karşı savaşan mucizevi besinler

Depresyona savaş açan besin bulundu: Günde 1 avuç tüketince ne kaygı kalıyor ne stres. Depresyonu yenmek için mutlaka tüketin

Hayatınızda sizi destekleyecek kaç kişi olursa olsun, depresyon karşısında yalnız bir savaşçı hissedebilirsiniz. Depresyonu yenene kadar her gün onunla savaşmalısınız.

Depresyonu yenmek adına ilaçların yanı sıra sağlıklı beslenmenin de büyük faydası vardır. Zihinsel sağlığı iyileştiren ve hangi yiyeceklerin kişinin ruh halini iyileştirerek depresyonu yönetmeye yardımcı olabilecek pek çok besin mevcuttur.

Bu nedenle depresyonla mücadele etmek için bu yiyecekleri mutlaka tüketmelisiniz. İşte depresyona karşı iyi gelen mucizevi besinler:

Ceviz gibi kuruyemişler

Ceviz, bilişsel sağlığın iyileştirilmesine yardımcı olduğundan beyin sağlığı açısından en iyi kuruyemişlerdendir. Yüksek seviyedeki antioksidanlar ve vitaminler zihinsel uyanıklığı artırır ve depresyonla mücadele eder.

Bazı kuruyemişler ayrıca beyin fonksiyonuna yardımcı olabilecek ve depresyon riskinizi azaltabilecek triptofan, selenyum ve çinko bakımından zengindir. Ruh halini iyileştiren serotoninin üretiminden sorumlu bir amino asit olan triptofan; badem, kaju fıstığı, yer fıstığı ve cevizde bol miktarda bulunur.

Avokado

Avokado hem hafıza hem de konsantrasyon gibi bilişsel işlevleri geliştirmeye yardımcı olan tekli doymamış yağlar içerir. Avokado ayrıca serotonin düzeylerini artırmaya yardımcı olan triptofan içerdiğinden dolayı depresyona karşı etkili bir besin haline gelir.

Yaban mersini

Yaban mersininin yüksek düzeydeki antioksidanları beyni stres, kaygı ve depresyondan korumaya yardımcı olur. Ayrıca yaban mersini ruh halini ve bilişi geliştirir. Günde 1 avuç yaban mersini tüketmek, depresyona karşı iyi gelecektir.

Depresyona savaş açan besin bulundu: Günde 1 avuç tüketince ne kaygı kalıyor ne stres. Depresyonu yenmek için mutlaka tüketin

Muz

Muz, serotonin ve dopamin gibi iyi hissettiren besinler içerir. Ayrıca B6 vitamini açısından zengin olduğundan dolayı depresyona karşı savaş açar. Doğal şeker ve prebiyotik lif açısından zengin olan muz, kan şekeri seviyenizi ve ruh halinizi sabit tutmanıza yardımcı olur.

Yumurta

Yumurta, stres ve depresyonun yönetilmesinden sorumlu en temel maddelerden biri olan kolin açısından zengindir. Bu nedenle günde 2 adet yumurta tüketerek hem depresyona karşı gelebilir hem de genel sağlığınız koruma altına alabilirsiniz.

Brokoli

Brokoli yüksek kolin içeriğiyle hafızanın canlı kalmasına yardımcı olur. Ayrıca brokoli, zihinsel gerilemeyi yavaşlatarak iyi bir ruh halini destekleyen faydalı besinler arasında yer alır.

Zerdeçal

Zerdeçalın aktif maddesi kurkumindir. Basitçe söylemek gerekirse zerdeçal, beyin kimyasını ayarlar ve beyin hücrelerini depresyona yol açan toksik hasara karşı korur. Zerdeçalı beslenmenize dahil etmenin kolay bir yolu olarak onu smoothieye, çorbaya veya salata soslarına serpiştirebilirsiniz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin