Depremzedeler nasıl oy kullanacak? Depremzedeler oy kullanmak için ne yapmalı

14 Mayıs seçimleri yaklaşıyor. 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde mağdur olan depremzedelerin nerede ve nasıl oy vereceği tartışma konusuydu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 14 Mayıs seçimlerinde depremzedelerin oy kullanması için düşündükleri planı anlattı. 

Google Haberlere Abone ol
Depremzedeler nasıl oy kullanacak? Depremzedeler oy kullanmak için ne yapmalı

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli iki deprem bölgede hasara neden oldu. Birçok vatandaş yaşadığı şehri deprem nedeniyle terk etmek zorunda kaldı. Bu durum, 'Depremzedeler nasıl oy kullanacak?' konusunu beraberinde getirdi. Depremzedelerin oylarının çadırda alınması düşünülürken Bakan Soylu güncel açıklamalarda bulundu. 

DEPREMZEDELER NASIL OY KULLANACAK?

14 Mayıs'ta seçim olacağını belirten Bakan Soylu depremin ilk günlerinde çadırda oy kullanmanın mümkün olabileceğini ancak bu durumun riskli olabileceğini değerlendirdiklerini söyledi.

'Depremzedeler nasıl oy kullanacak?' konusu merak edilmeye devam ederken Bakan Soylu şu açıklamalara yer verdi: 

"Çadırda yapmanın riskleri olabileceğini değerlendirdik, hem Yüksek Seçim Kurulumuzla, hem Adalet Bakanlığımızla, hem de burada bulunan arkadaşlarımızla birlikte kötü niyetli birtakım işlemlerle karşı karşıya kalabiliriz. Onun için hafif çelikten prefabrik yapabilme kabiliyetimiz ve imkanımız var, konteyner imkanımız var, ofis konteyner şeklinde bunları yaparak deprem bölgesinde seçimin güvenliği konusunda hep birlikte buna ait adımlarımızı, okullarımızın bahçelerinde, diğer seçim bölgelerinde olduğu gibi gerçekleştirilebilecektir."

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin