Depremzedeler mi yoksa öğrenciler mi sokakta kalacak? KYK yurtlarına yerleştirilen depremzedeler hakkında soru önergesi verildi: Depremzedelerin ve üniversite öğrencilerinin durumu ne olacak?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem felaketi sonrası depremzedeler KYK yurtlarına yerleştirilmişti. 2023 yılı üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanması sonrasında yurtlarda depremzedelerin durumlarının ne olacağı merak konusu oldu. Depremzedeler mi sokakta kalacak yoksa üniversite öğrencileri mi? CHP'li milletvekili Mehmet Tahtasız soru önergesi verdi.

Google Haberlere Abone ol
Depremzedeler mi yoksa öğrenciler mi sokakta kalacak? KYK yurtlarına yerleştirilen depremzedeler hakkında soru önergesi verildi: Depremzedelerin ve üniversite öğrencilerinin durumu ne olacak?

6 Şubat depreminin ardından evsiz kalan depremzedeler KYK yurtları ve kamu misafirhanelerine yerleştirildi. Üniversite yerleştirme sonuçlarının Ağustos ayının ikinci haftasında açıklanması beklenirken, üniversitelere yerleşen öğrencilerin KYK yurtlarına kayıt yaptırıp yaptıramayacağı netlik kazanmadı. Hükümet kanadından konuyla ilgili bir açıklama gelmez iken hem depremzedelerin hem de üniversite öğrencilerin barınma sorunu belirsizliğini koruyor.

SONUÇLARIN AÇIKLANMASINA AZ KALDI

Üniversite yerleştirme sonuçlarının yakın zamanda açıklanacağını hatırlatan CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a KYK yurtlarına yerleştirilen depremzedelerin durumunu sordu. Tahtasız, “Üniversite yerleştirme tercihlerinin açıklanmasıyla birlikte özellikle yeni yerleşen öğrenciler tıpkı depremzedeler gibi barınma sorunuyla karşı karşıya kalacak. Yani ya depremzedeler sokağa atılacak ya da üniversite öğrencileri yurtlara yerleştirilemeyerek yüksek kiralarla ev tutmaya mahkum edilecek. Yurtlardan çıkarılan depremzedeler ise 3 bin lira kira yardımı ile çaresizlikle baş başa bırakılacak. Her iki tarafı da mağdur etmeyecek önlemler alınmalıdır. Hükümet, depremzedeler ve üniversite öğrencileri için ne gibi önlemler alınacağını kamuoyuyla paylaşmalıdır” dedi.

SORU ÖNERGESİ VERDİ

Tahtasız, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şunları sordu:

1- 2023 yılı üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte KYK yurtlarında kalan depremzedelerin durumu ne olacak? Bu yurtlarda kalan vatandaşlarımız nereye gönderilecek? Sokağa mı atılacak? Bunun için bir planlama yapıldı mı?

2- Yine aynı şekilde depremin ardından özel yurtlara yerleştirilen vatandaşlarımızın durumu ne olacak?

3- Depremzede vatandaşlara yer bulunamadığı takdirde üniversitelere yerleşen öğrencilerin yurt sorunu nasıl çözülecek?

4- Üniversite öğrencileri yüksek kiralar ödeyerek ev tutmak zorunda mı bırakılacak?

5- Depremzedelerin barınma durumu çözülemediği takdirde üniversitelerde eğitime yine uzaktan mı devam edilecek?

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin