Depremzedeler kendi acılarını unutup onlara koştu: Yaşatmak için resmen kovalarla mücadele ettiler!

6 Şubat'taki depremlerin yaralarının sarılmaya çalıştığı Malatya'nın Akçadağ ilçesi son günlerde de şehri vuran sağanaklarla mücadele ediyor. Akçadağ'a bağlı Aktepe Mahallesi'ndeki gölet, sağanak nedeniyle taştı. Bölgedeki depremzedeler, karaya vuran balıkları yaşatabilmek için mücadele etti. O anlar kameraya yansıdı. Duygu yüklü fotoğraflar ve depremzedelerin iyi kalbi ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Depremzedeler kendi acılarını unutup onlara koştu: Yaşatmak için resmen kovalarla mücadele ettiler!

6 Şubat'taki depremlerin etkilediği Malatya'nın Akçadağ ilçesi son günlerde vuran sağanaklarla da kötü etkilendi. Akçadağ'a bağlı Aktepe Mahallesi'ndeki gölet, sağanak nedeniyle taştı. Bölgedeki depremzedeler, karaya vuran balıkları yaşatabilmek için mücadele etti.

Haber Global'de yer alan habere göre, depremzedeler, kovalarıyla topladıkları balıkları yeniden suyla buluşturdu.Depremlerde evi ağır hasar alan ve çadırda yaşamını sürdüren mahalle sakinlerinden Fuat İmer, balıkların karaya vurduğunu gördüklerinde komşularıyla seferber olduklarını anlattı.

Depremzedeler kendi acılarını unutup onlara koştu: Yaşatmak için resmen kovalarla mücadele ettiler!

Depremlerden ve son dönemdeki yağışlardan olumsuz etkilendiklerini ifade eden İmer, şöyle konuştu: "Belediyenin yapmış olduğu gölet burası. Dün geceden beri sağanak yağışla beraber göl doldu ve taşkın oldu. Balıklar da o taşkının hızıyla beraber aşağı bahçelere kadar sürüklendi. İlk amcam fark etmiş, biz de sonradan görünce yardım ettik." "Bayağı da telef olmuştu. Kurtarabildiklerimizi getirdik göle attık. Çevremizdeki canlıları korumak esas bizim için. Onun için yapıyoruz bunları. Başka canlılara faydamızın olması bizim için hem moral hem motivasyon oluyor."

Alkan İmer de zor günler geçirdiklerini evlerinin ağır hasarlı olduğunu dile getirdi. Evlerindeki eşyaları taşırken durumdan haberdar olduklarını anlatan İmer, sadece insanın değil her canlının önemli olduğunu söyledi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin