Depremzedeler geceyi çadırda geçirecek. Düzce ve çevresinde 160 artçı deprem

Düzce’nin Gölyaka ilçesinde bu sabah 04:08'de meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından kent genelinde çadır kentler kuruldu. Depremin ardından büyük korku yaşayan ve evlerine giremeyen vatandaşlar, geceyi çadırda geçirmek için hazırlıklarını yapıyor. Depremin ardından bölgede en büyüğü 4.3 olmak üzere toplamda 160 artçı deprem yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
Depremzedeler geceyi çadırda geçirecek. Düzce ve çevresinde 160 artçı deprem

Düzce’nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen ve birçok ilden hissedilen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede en büyüğü 4.3 olmak üzere toplamda 160 artçı depremin yaşandığı öğrenildi.

AFAD, "Bölgede an itibarıyla en büyüğü 4.3 olmak üzere, toplamda 160 artçı deprem meydana gelmiştir." açıklamasında bulundu.

Meydana gelen depremin ardından bölgede AFAD, jandarma, emniyet, 112, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Kızılay, İlbank ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden toplamda 2 bin 234 personel ve 444 araç görevlendirildi.

AFAD Lojistik deposundan bölgeye 10 bin battaniye, 20 adet 112 metrekare genel maksat çadırı ve 489 adet 16 metrekare aile yaşam çadırı, 480 yatak, 480 yastık-çarşaf seti ve bin 200 ısıtıcı sevk edildi. Vatandaşlar, kurulan çadırlarda geceyi geçirmek için hazırlıklarını sürdürüyor. Öte yandan, Düzce’de gece boyu yağışların etkili olması bekleniyor. Bölgede ekipler tarafından sıcak yemek ve ikramlık dağıtımı devam ediyor.

Düzceli vatandaşlar, depremin ardından geceyi çadırlarda geçirecek.

Etiketler Düzce deprem Çadır
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin