Depremzede vatandaşlar için son 24 saate giriliyor. Oy kullanacak depremzede vatandaşlar dikkat: Oy kullanabilmek için adres beyanı yaptırmak şart son tarih 17 Mart 2023 23.59

Kahramanmaraş merkezli depremler 11 ilde büyük yıkıma yol açtı. On binlerce vatandaş hayatını kaybederken binlerce bina yerle bir oldu. Yaklaşık 13 milyon nüfusun yaşadığı deprem bölgesinden farklı şehirlere göç etmek zorunda kalan depremzede vatandaşlara uyarı geldi. 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde oy kullanacak depremzede vatandaşların adres beyanı yapması şart. Bunun için de son tarih 17 Mart 2023 23.59

Google Haberlere Abone ol
Depremzede vatandaşlar için son 24 saate giriliyor. Oy kullanacak depremzede vatandaşlar dikkat: Oy kullanabilmek için adres beyanı yaptırmak şart son tarih 17 Mart 2023 23.59

Kahramanmaraş merkezli depremler 11 ilde büyük yıkıma yol açtı. On binlerce vatandaş hayatını kaybederken binlerce bina yerle bir oldu. Yaklaşık 13 milyon nüfusun yaşadığı deprem bölgesinden farklı şehirlere göç etmek zorunda kalan depremzede vatandaşlara uyarı geldi.

14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimlerinde oy kullanacak depremzede vatandaşların adres beyanı yapması şart. Bunun için de son tarih 17 Mart 2023 23.59 olarak belirlendi.

NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ VİDEO HAZIRLADI

Konu ile ilgili Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, depremzede vatandaşların 14 Mayıs seçimlerinde oy kullanmak için yapacakları adres beyanlarına ilişkin bir video hazırladı.

Buna göre; başka bir il veya ilçeye taşınan afetzede vatandaşlar, yurt veya otel gibi geçici yerler de dahil olmak üzere taşındığı yerdeki adresi beyan edecek.

Aynı il veya ilçede taşınan vatandaşlar ise ikamet adresi dışında kaldığı konuta ya da kaldığı prefabrik ev, yurt, konteyner, huzurevi gibi geçici barınma yerine yönelik adres beyanı yapacak.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin