Depremi görmezden geldiği söylentisi büyük tepki çeken Starbucks'tan ilk açıklama

Popüler kahve zinciri Starbucks, Kahramanmaraş merkezli 10 şehri vuran deprem felaketi ile ilgili olarak sosyal medyada paylaşım yapmaması sebebiyle eleştiri konusu olmuştu. Starbucks yetkilileri konuyla ilgili olarak bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Depremi görmezden geldiği söylentisi büyük tepki çeken Starbucks'tan ilk açıklama

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilimizi doğrudan etkileyen depremle ilgili arama kurtarma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Depremle ilgili çok sayıda kişi ve kuruluş taziye mesajlarını paylaşırken, bölgede faaliyet gösteren Starbucks'un herhangi bir paylaşım yapmadığı iddiası büyük tepki çekti. 

STARBUCKS'TAN AÇIKLAMA GELDİ 

Starbucks'tan iddialara ilişkin açıklama geldi. Yapılan açıklamada uzun vadeli destek planları için Starbucks Foundation başvurusu yapıldığı ve yardım için bütçe netleştirilmesinin beklendiği bildirildi. Bütçenin netleşmesinin ardından kapsamlı bir destek verileceği de söylendi. Şimdiye kadar hiçbir paylaşım yapılmamasının sebebinin ise 'etik değerlere uymaması' olduğu ifade edildi. 

"ÇIKARILACAK BÜTÇEYİ BEKLİYORUZ" 

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Süreç boyunca depremzedelere destek olmak için elimizden gelenleri yapacağız. Starbucks Foundation’dan gelecek miktarın açıklamasını bekliyoruz. Alshaya Grubun da bağışı olacak mutlaka. Alshaya Grubu sadece Türkiye için değil Suriye için de çeşitli fonlar oluşturuyor."  

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin