Deprem sonrası görevden almalar mı geliyor? Gazeteci Hande Fırat köşesinde açıkladı: Kulisler hareketlendi, üst düzeyde bazı isimler görevden alınacak iddiası

Kahramanmaraş depremi sonrası yaralar sarılmaya çalışılırken, yaşanan kayıpların ve yıkılan binaların sorumluları tek tek yargının karşısına çıkarılıyor. Deprem sonrası yaşanan bazı aksaklıklar hem muhalefet hem de iktidar tarafından dile getirilirken gazeteci Hande Fırat, bugünkü köşesinde önemli bir iddiayı gündeme getirdi. Hande Fırat, kulislerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üst düzeyle bazı görevden alma ve değişikliklere gideceğinin konuşulduğunu yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Deprem sonrası görevden almalar mı geliyor? Gazeteci Hande Fırat köşesinde açıkladı: Kulisler hareketlendi, üst düzeyde bazı isimler görevden alınacak iddiası

Kahramanmaraş depremi sonrası yaralar sarılmaya çalışılırken, yaşanan kayıpların ve yıkılan binaların sorumluları tek tek yargının karşısına çıkarılıyor. Deprem sonrası yaşanan bazı aksaklıklar hem muhalefet hem de iktidar tarafından dile getirilirken gazeteci Hande Fırat, bugünkü köşesinde önemli bir iddiayı gündeme getirdi.

Hande Fırat, kulislerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üst düzeyle bazı görevden alma ve değişikliklere gideceğinin konuşulduğunu yazdı.

ULUSAL RİSK PLANI MODELİ

Bugün yayımlanan yazısında önemli konulara değinen Hande Fırat, Cumhurbaşkanlığı himayesinde çok önemli deprem uzmanlarının ve bilim insanlarının bir araya geleceğini duyurdu. Aralarında Naci Görür, Şükrü Ersoy ve Japon deprem uzmanı Moriwaki'nin de yer alacağı 50'den fazla bilim insanının bir araya gelecer Türkiye için hazırlanacak Ulusal Risk Planı Modeli'ne katkıda bulunacaklarını yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın grup toplantısında söylediklerine dikkat çeken Hande Fırat, Erdoğan'ın bahsettiği "Ulusal Risk Kalkanı Modeli" hakkında detaylar verdi. 

50'nin üzerinde bilim insanının bir araya geleceği ve koordinatörlüğünü Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı'nın yapacağı Cumhurbaşkanlığı himayesindeki heyette deprem uzmanlarının yanı sıra iklim bilimcilerin, jeologların, afet ekonomistlerinin, afet hukukçularının, lojistik ve tedarik konularında uzmanların kurulda yer alacağını vurguladı.

GÖREVDEN ALMALAR GELİYOR

Bilim insanları ve uzmanların önerileriyle tüm afetlere karşı bir model geliştirilmeye çalışılacağını vurgulayan Hande Fırat, şehirlerin yenilenmesi ya da bazı şehirlerin farklı bölgelere taşınmalarının da gündemde olduğunu belirtti.

Hande Fırat'ın yazısında en dikkat çekici bölüm ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın grup toplantısında söylediği,  “Sorulması gereken hesapları da adli ve siyasi olarak sormak boynumuzun borcudur” sözünün detayları oldu. Fırat'a göre Ankara kulisleri Erdoğan'ın bu sözleri sonrası hareketlendi. Hande Fırat, kulisterde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üst düzeyde bazı görevden alma ve değişikliklere gideceğinin konuşulduğunu açıkladı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin