Deprem sonrası fahiş kira artışı yapıldığı tespit edildi! Ankara ve Diyarbakır'da soruşturma başlatıldı

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası depremzedelerin taşındığı iller arasında ilk sıralarda gelen Ankara ve Diyarbakır'da kiralarda fahiş artış yapıldığı tespit edildi, Savcılık harekete geçti. Fahiş kira artışına soruşturma başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol
Deprem sonrası fahiş kira artışı yapıldığı tespit edildi! Ankara ve Diyarbakır'da soruşturma başlatıldı

Ankara ve Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılıkları, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası kiralarda fahiş artış yapıldığının tespit edilmesi üzerine soruşturma başlattı.

20 GÜNDE CİDDİ ARTIŞ YAŞANDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 6 Şubat ve sonrasında Türkiye'de meydana gelen depremlerden etkilenen bazı afetzedelerin Ankara'ya geldiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Bu durumu fırsat bilen bazı ev sahipleri ve emlakçıların satış- kira bedellerinde fahiş artışlar yaptıkları yönünde ulaşan yoğun şikayetler üzerine yapılan araştırmada, alışveriş sitelerine verilen ilanlarda belirtilen satış ve kiralama bedellerinde son 20 günde ciddi artışlar olduğunun, İl Ticaret Müdürlüğü görevlilerince de sahada bu yönde tespitler yapıldığının öğrenilmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmış olup Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne gerekli talimatlar verilmiştir."

DİYARBAKIR'DA DA TESPİT EDİLDİ

Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Diyarbakır’da son dönemlerde artan fahiş fiyata konut satışı ve fahiş kira bedelleri nedeniyle şikayetler üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Başsavcılık emlak sitelerindeki ilanlar ile belirtilen satış ve kiralama bedellerinde son günlerde ciddi artışlar tespit etti. Bunun üzerine Başsavcılık, İl Ticaret Müdürlüğü görevlilerince sahada bu yönde tespitler yapılması ile ilgili incelenmesini talep etti.

Soruşturma kapsamında Başsavcılık, İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne çalışma yapması yönünde ise talimat verdi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin