Deprem sonrası çatlakları sıvamışlardı. Bakanlık tarafından mühürlenen bina hakkında çok önemli gelişme: Öyle bir savunma yaptılar ki...

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem 10 ilde büyük yıkıma neden oldu. Adana Yüreğir'de deprem sonrası birçok çatlak oluşan yüksek katlı binada onarım yapıldı. Çatlakların sıva ile kaplanması özellikle sosyal medyada büyük tepki çekmişti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bina mühürlenmişti. Ancak bugün bakanlık görevlileri inceleme yaptı ve mühür kaldırıldı. Müteahhit firma yetkilisi ise açıklamalarıyla pes dedirtti.

Google Haberlere Abone ol
Deprem sonrası çatlakları sıvamışlardı. Bakanlık tarafından mühürlenen bina hakkında çok önemli gelişme: Öyle bir savunma yaptılar ki...

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem 10 ilde büyük yıkıma neden oldu. Adana Yüreğir'de deprem sonrası birçok çatlak oluşan yüksek katlı binada onarım yapıldı. Çatlakların sıva ile kaplanması özellikle sosyal medyada büyük tepki çekmişti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bina mühürlenmişti.

İnşaat işçilerinin beyaz binadaki çatlakları sıvamasının görüntüleri saniye saniye sosyal medyaya düşmüştü. Twitter başta olmak üzere Türkiye genelinde tepki çeken görüntüler sonrası Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri söz konusu binaya giderek mühürleme işlemi yapmıştı.

"PSİKOLOJİK ETKİLENİYORLAR"

Posta'da yer alan habere göre bakanlık görevlileri tarafından kolonlarda yapılan ikinci inceleme sonrası binaya konulan mühür kaldırıldı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan müteahhit firma yetkilisi ise açıklamalarıyla pes dedirtti.

Müteahhit firma yetkilisi, “İnsanlar psikolojik olarak etkilenmesin diye yapmıştık. Ana taşlarda problem yok. Depremle ilgili bütün binalarda zaten analiz yapılacak. Biz binamızdan eminiz” dedi. Sabah saatlerinde kaymakamlık tarafından mühürlenen bina öğleden sonra Çevre Şehircilik ekiplerinin yaptığı incelemeden sonra açıldı. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin