Deprem sonrası Balıklıgöl bakın ne hale geldi: Berrak ve mavi olan suyu adeta çamura döndü

Şanlıurfa'nın simgesi olan, dünyanın tek doğal akvaryumu olarak bilinen tarihi Balıklıgöl de depremden etkilendi. Berrak ve mavi olan gölün suyu, depremin ardından çamur rengini aldı.

Google Haberlere Abone ol
Deprem sonrası Balıklıgöl bakın ne hale geldi: Berrak ve mavi olan suyu adeta çamura döndü

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden Şanlıurfa’da kentin simgesi olan tarihi Balıklıgöl’deki Rızvaniye Camisi'ni minaresi ve revaklarında yıkılmalar oldu. Balıklıgöl’ün temiz ve berrak suyu ise yaşanan deprem felaketinin ardından çamur rengine döndü. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Balıklıgöl’deki bu değişimi görenler, tedirgin oldu. Gölde balıkların yüzeye çıkmadığı görüldü.

53 SAAT SONRA KURTARILDI

Bu arada, Birecik ilçesi Meydan Mahallesi’ndeki Kaya Apartmanı’nın enkazında AFAD ve Mardin İtfaiye ekiplerinin devam eden arama kurtarma çalışmalarında 56 saat sonra Müslüm Kaya (60) ve oğlu Serhat Kaya (27) sağ kurtarıldı. Baba ve oğul, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Bölgede enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor.

Deprem sonrası Balıklıgöl bakın ne hale geldi: Berrak ve mavi olan suyu adeta çamura döndü

Şanlıurfa kent merkezinde yıkılan binaların enkazı altında kalanların kurtarılması için de AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, polis ve jandarma ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Yenişehir Mahallesi'nde çöken 5 katlı İbrahim Şelli Apartmanı'nın enkazından 1 yaşındaki bebek, 53 saat sonra çıkarıldı. Bebek, yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Depremde ilk yıkılan bina olan İpekyol Caddesi’nde Osman Ağan Apartmanı'nda oturan Sadık Saçaklı, eşi Leyla, çocukları Furkan, Azra ve anneanne Ayşe Sade'nin ise cansız bedenlerine ulaşıldı.

İLAÇ VE EKMEK SIKINTISI YAŞANIYOR

Şanlıurfa’da depremin ardından kent merkezinde ilaç, ekmek, elektrik, akaryakıt sıkıntısının devam ettiği bildirildi. Özellikle toplu alanlarda yaşayan vatandaşların çocuklarında üst solunum yolu enfeksiyonu görüldüğü öğrenildi.

ŞANLIURFA’DA 127 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Şanlıurfa’da depremde 127 kişinin hayatını kaybettiği 2 bin civarında vatandaşın ise yaralandığı kaydedildi. Bölgede arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. (DHA)

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin