Deprem onları da vurdu. Depremzede hayvanlar nasıl tedavi ediliyor? Veterinerler hayvanların tedavisi için harekete geçti

Türk Veteriner Hekimleri Birliği depremzede hayvanlar için harekete geçti. Hatay’da hayvanların tedavisi için, Deprem Koordinasyon Merkezleri kurdu.

Google Haberlere Abone ol
Deprem onları da vurdu. Depremzede hayvanlar nasıl tedavi ediliyor? Veterinerler hayvanların tedavisi için harekete geçti

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden 11 il etkilendi. Depremlerde çok sayıda insan hayatını kaybetti ve/veya yaralandı. Çok sayıda depremzedeye Türkiye’nin dört bir yanından yardımlar yapılmaya devam ediliyor.

Öte yandan, depremzede olan hayvanlar için de hayvan koruma dernekleri ve hayvansever vatandaşlar tarafından da mama ve ilaç yardımları deprem bölgesine gönderildi. Depremzede sokak ve evcil hayvalar ile büyük ve küçükbaş çiftlik hayvanlarının tedavisi için Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi, deprem bölgelerinde 'Deprem Koordinasyon Merkezleri' kurdu.

Türkiye’nin birçok ilinden deprem bölgesine gönderilen veteriner hekimler koordinasyon merkezlerinde, enkazdan kurtarılan ya da kendi imkanlarıyla çıkmayı başarıp yaralı halde kendilerine getirilen hayvanlara acil müdahalede bulunup, sağlık durumlarına göre civar illerdeki veteriner kliniklerine sevklerini yapıyor.

Türk Veteriner Hekimleri Birliği tarafından, depremden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay’da, Büyükşehir Belediyesi’ne ait Sahipsiz Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kurulan Deprem Koordinasyon Merkezi’nde görevlendirilen veteriner hekimler, ANKA Haber Ajansı’na konuştu.

'ACİL MÜDAHALELERİNİ YAPIYORUZ'

Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni toplamda 6 hekimle birlikte koordine ettiklerini söyleyen Veteriner Hekim Ahmet Sait Topallar, enkazlardan kurtarılan hayvanların acil müdahalelerini yaptıklarını söyleyerek, şöyle konuştu:

“Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi koordinasyonuyla, İstanbul Veteriner Hekimleri Odası'ndan yaklaşık şu anda burada bulunan 6 hekim arkadaşımızla Antakya Hayvan Barınağı’nı koordine ediyoruz. Burada şu an sivil toplum örgütleri var. Onlarla birlikte koordineli çalışıyoruz. Hayvanlar kurtarılıyor şu an enkazdan. Bu enkazdan çıkarılan çocukların acil müdahalelerini yapıyoruz.

'HALK BURAYA ELİNDEN GELEN TÜM YARDIMI YAPMIŞ'

Biz buraya geldiğimizde harabe bir binayla karşılaşmak zorunda kaldık. Öncelikle buraya çok fazla yardım gelmiş. Halk buraya elinden gelen tüm yardımı yapmış. Medikal malzemeler göndermişler tüm Türkiye'den.

Hatta sanırım yabancı bir ülkeden de kutular vardı. Onları da açtık, hepsini kategorize ettik. Öncelikle kliniği muayene edilebilir bir hale getirdik. Ardından da acil müdahaleyle yapılacak bir operasyon varsa bunları yapabilir hale getirdik. Bunun koordinasyonu şu an için çok iyi bir şekilde oluştu.

Kaynak: ANKA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin