Deprem İstanbul'u salladı. Vatandaşlar İmamoğlu'na isyan etti: Cesedimizi çıkarmaya mı geleceksiniz?

Merkez üssü Gemlik Körfezi olan 5,1 büyüklüğündeki deprem İstanbul'un pek çok ilçesinde hissedildi. Bu deprem İstanbul'da yaşayan vatandaşları korkuttu. Zira deprem uzmanları yıllardır büyük Marmara Depremi'nin geleceğini öngörüyor. Öte yandan vatandaşlar sosyal medyada İBB ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na da isyan etti. Sosyal medyada şikayetlerini dile getiren vatandaşlar, bina güvenliği tespiti için başvurduklarını ama aylardır ilgilenilmediğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Deprem İstanbul'u salladı. Vatandaşlar İmamoğlu'na isyan etti: Cesedimizi çıkarmaya mı geleceksiniz?

1999 yılında Gölcük'te yaşanan büyük depremin ardından deprem uzmanları İstanbul'da da benzer büyüklükte bir sarsıntının olacağını yıllardır söylüyorlar. 1999 yılından itibaren şehirde kentsel dönüşüm çalışmaları oldukça yavaş ilerliyor.

Ekrem İmamoğlu, 2019 yılında İBB Başkanlığı'nı kazanmasının ardından ilk olarak İstanbul Deprem Bilim Kurulu'nu kurdu. Bu kurulda Prof Dr.Naci Görür, Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, Prof Dr. Tarık Şengül, Prof. Dr. Okan Tüysüz gibi oldukça önemli isimler yer alıyor.

Depreme hazırlık çalışmalarına hız verildiğini söyleyen İBB yönetimi, 2000 yılı öncesi yapımlı binalarda “Hızlı Bina Tarama Yöntemi” ile gerçekleştirilen bina incelemelerinin, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından 2000 yılından sonra yapılan binalar içinde yapılacağını açıkladı.

VATANDAŞ İSYANDA

Bugün meydana gelen merkez üssü Gemlik Körfezi olan 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından İstanbul'a yaşayan vatandaşlar İBB'ye isyan etti. Sosyal medyada isyanlarını dile getiren vatandaşların, "Durum böyle kaldı kim ilgilenecek kim bakacak ne yapılması gerekiyorsa acilen çözümlenmesini talep ediyorum. TV'lerde meydanlarda herkes şair gibi konuşuyor fakat iş hizmete gelince herkes 3 maymunu oynuyor. Ne zaman yapılacak saha çalışması Ekrem İmamoğlu, ne zaman sonuçlanacak? Bugünkü deprem unutmuş olduğum başvuruyu hatırlattı sayın Başkan. Hizmetiniz, verdiğiniz sözler, yapılması gereken işler nerede? Benim binam belki başıma yıkılacak bir durumda, altından cesedimi çıkarmaya mı geleceksiniz?

Deprem İstanbul'u salladı. Vatandaşlar İmamoğlu'na isyan etti: Cesedimizi çıkarmaya mı geleceksiniz?

Kaynak: Medyatava Özel
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin