Deprem bölgesindeki sokakları ısıtacak yardım liselilerden geldi. Meslek lisesinde yapılan varil sobalar yola çıktı

Kahramanmaraş merkezli olan ve 10 ili birden etkileyen depremin 4. gününde enkaz çalışmaları sürüyor. Bir yandan deprem acısı bir yandan soğuk havayla mücadele eden depremzedeler için yardımlar devam ederken sokakları ısıtacak yardım liselilerden geldi. Öğretmen ve öğrenciler deprem bölgesinde kullanılması için varillerden sobalar yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Deprem bölgesindeki sokakları ısıtacak yardım liselilerden geldi. Meslek lisesinde yapılan varil sobalar yola çıktı

Bartın Lütfullah Kocabaşoğlu Mesleki Eğitim Merkezi ve Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde 50 kişilik metal öğretmenleri ve öğrencileri, deprem bölgesinde arama kurtarma ekipleri ve sokakta kalan depremzedelerin ısınmaları için varil sobalar yaptı. Dün başlayan ve bu sabah saatlerinde tamamlanan çalışma ile hayırseverler tarafından bağışlanan varillerle 130 varil soba yapıldı.

Deprem bölgesindeki sokakları ısıtacak yardım liselilerden geldi. Meslek lisesinde yapılan varil sobalar yola çıktı

Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar, “Deprem bölgesinde ısınma sorunu olduğu için bizd e arkadaşlarımızla birlikte ne yapabiliriz diye düşündük. Buradaki varilleri hayırseverlerden topladık ve varil soba yapmaya karar verdik. Burada kaynak makineleri sayesinde çubuk demirlerle varil sobalar yaptık. Bu sobalarda hem katı hem de sıvı yakıtlar yakılabilecek. Arkadaşlarımız yoğun bir çalışma ile 24 saatte 130 sobayı tamamladı, bölgeye göndereceğiz” dedi. 

ÖĞRETMENLER VE ESNAF DEPREMZEDELER İÇİN VARİL SOBA ÜRETİYOR

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 10 ilin etkilendiği depremler sonrası, Tekirdağ'dan bölgeye kıyafetten, gıdaya, yardım kolileri gönderilmeye devam ediyor. Süleymanpaşa ilçesindeki Tekirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri, sanayi esnafıyla bir araya gelerek depremzedeler için soba üretme kararı aldı. Yaklaşık 15 kişinin katılımıyla lisenin atölyesinde başlayan çalışmalarda, bölgedeki depremzedeler ve sokakta çalışan görevlilerin ısınması için ilk etapta 500 adet varilden soba üretilmesi hedefleniyor.

Deprem bölgesindeki sokakları ısıtacak yardım liselilerden geldi. Meslek lisesinde yapılan varil sobalar yola çıktı - Resim : 2

'DEVLETİMİZİN BÜTÜN İMKANKLARINI SEFERBER ETTİK'

Bölgede soba ihtiyacı olduğunu düşünerek, devletin tüm imkanlarını seferber ederek çalışmaya başladıklarını belirten, Tekirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Bölümü öğretmeni Özcan Özgenç, "Memleketimizin çok acılı zor günlerinde sabah erkenden kalkarak devletimizin bütün imkanlarını seferber ettik. Başta kurum müdürüm, ilçe müdürüm atölye imkanlarımızın fiziksel şartlarını kullanarak, kendi emeğimizi de elimizden geldiğinde sunarak soba üretmeye başladık. İhtiyaç durumunda da çalışmalarımız devam edecek "dedi.

Deprem bölgesindeki sokakları ısıtacak yardım liselilerden geldi. Meslek lisesinde yapılan varil sobalar yola çıktı - Resim : 3

Esnaf Ahmet Sayın da “Deprem bölgesinin soba ihtiyacının olduğunun farkındayız ve ilk etapta 500 adet soba yapmak için kaynakçı arkadaşlarla toplandık. Hep beraber katkıda bulunmak istiyoruz. Hocalarımız sağ olsunlar, okulu açtılar. Ürettiğimizi sobaları deprem bölgesine göndereceğiz" ifadelerini kullandı. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin