Deprem bölgesindeki kadın kooperatiflerine 50 bin TL'ye kadar kredi imkanı geliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati sosyal medya hesabından açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, depremden etkilenen kadın kooperatiflerine yönelik bir destek paketi oluşturulduğunu açıkladı. Bu destek paketi kapsamında, depremlerden etkilenen illerde faaliyet gösteren kadın kooperatiflerine 50 bin TL'ye kadar kredi imkanı sunulacak.

Google Haberlere Abone ol
Deprem bölgesindeki kadın kooperatiflerine 50 bin TL'ye kadar kredi imkanı geliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati sosyal medya hesabından açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Twitter'daki hesabından açıklama yaptı.

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden etkilenen illerdeki kadın girişimcilere destek olmak için yeni adımlar atıldığını belirten Nebati, "Kadın Girişimci Kredi Destek Paketiyle, bugüne kadar, 172 binden fazla kadın girişimcimize ulaşmayı başaran Halkbank tarafından, deprem felaketinden etkilenen kadın kooperatiflerine yönelik Can Suyu Kredi Destek Paketi oluşturulmuştur. Böylece, depremlerden etkilenen illerimizde faaliyet gösteren kadın kooperatiflerine, sıfır faizle, işletme harcamalarında kullanılmak üzere, üst limiti 50 bin TL olan kredi imkanı sunulacaktır" dedi. 

'Can Suyu Kredi Destek Paketi'nin yanı sıra 'Kredi Garanti Fonu (KGF) Teminatlı Kadın Girişimci Destek Kredisi’nin de hayata geçirileceğini kaydeden Bakan Nebati, "KGF Teminatlı Kadın Girişimci Destek Kredisi paketi kapsamında, kadın girişimcilerimiz 1 yılı geri ödemesiz; toplam 36 ay vadeli işletme kredisinden ve toplam 60 ay vadeli yatırım kredisinden de yararlanabilecektir" açıklamasında bulundu. 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin