Deprem bölgesindeki EYT'lilere prim desteği geldi: OHAL bölgesindeki 11 ilde yaşayan EYT mağdurlarına borçlanma ve ihya başvurusu için ek süre verildi

Kahramanmaraş merkezli 10 ili yıkan depremler sonrası yaralar sarılmaya çalışılırken Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) mağdurlarına destek haberi geldi. OHAL ilan edilen 11 ilde yaşayan EYT mağdurlarına borçlanma ve ihya başvurularında ek süre verildi. Buna göre EYT için borçlanma ve ihya başvurusunda bulunanlar asgari ücret artışından etkilenmeyecek.

Google Haberlere Abone ol
Deprem bölgesindeki EYT'lilere prim desteği geldi: OHAL bölgesindeki 11 ilde yaşayan EYT mağdurlarına borçlanma ve ihya başvurusu için ek süre verildi

Kahramanmaraş merkezli 10 ili yıkan depremler sonrası yaralar sarılmaya çalışılırken Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) mağdurlarına destek haberi geldi.

Depremin vurduğu kentlerde yaşayan milyonlarca vatandaş arasında EYT'liler de bulunuyordu. OHAL ilan edilen 11 ilde yaşayan EYT mağdurlarına borçlanma ve ihya başvurularında ek süre verildi. Buna göre EYT için borçlanma ve ihya başvurusunda bulunanlar asgari ücret artışından etkilenmeyecek.

EYT düzenlemesinden yararlanmak isteyen binlerce vatandaş borçlanma ve ihya başvurusunda bulunmuştu. Asgari ücret artışından etkilenmek istemeyen EYT'liler Aralık ayında SGK başvurularını yapmıştı.

SGK tarafından başvuru yapan vatandaşlara Ocak ayından itibaren tebligatlar yollanmaya başlandı. Başvuruların yanmaması ve asgari ücret artışından etkilenmemeleri için EYT'liler söz konusu borçlanmayı teblig tarihinden itibaren 1 ay, ihya ödemelerini de 3 ay içerisinde yapmaları gerekiyordu.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından SGK depremzede EYT'lileri düşünerek önemli bir karara imza attı. Deprem tarihinden itibaren OHAL ilan edilen 11 ilde ikamet eden veya çalışan sigortalılar için borçlanma ve ihya başvurusunda bulunanlara ek süre verildi.

SÜRE 31 AĞUSTOS OLARAK GÜNCELLENDİ

Alınan karara göre son ödeme tarihi 6 Şubat ve sonrası olan borçlanma ve ihya ödemeleri için son ödeme tarihi 31 Ağustos olarak dikkate alınacak.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre borçlanma ve ihya için son ödeme tarihi 6 Şubat ve sonrasında olanlar, 'başvuru tarihine göre hesaplanan tutarı' 31 Ağustos'a kadar ödeyebilecek. Ödenecek tutarda artış olmayacak. 1 Ocak'tan önce başvuru yapanlar brüt 6 bin 471 liralık asgari ücret üzerinden borçlanma ve ihyayı ödeyecek. 1 günlük doğumaskerlik borçlanması için günlük en az 69,02, ihya için 74,41 lira verilecek.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin