Deprem bölgesindeki arama-kurtarma işlemleri devam ediyor. İstanbul'da onlarca adliye çalışanı bölgeye gönderildi

İstanbul'da Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığında görevli 30 personel gönüllü olarak deprem bölgesinde kurtarma çalışmalarına destek olmak için yola çıktı. Bakırköy Adliyesinde görevli onlarca kişi de deprem bölgesine gönderildi.

Google Haberlere Abone ol
Deprem bölgesindeki arama-kurtarma işlemleri devam ediyor. İstanbul'da onlarca adliye çalışanı bölgeye gönderildi

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığında görevli adliye personelleri bugün Kahramanmaraş'a gitmek üzere yola çıktı.

Kahramanmaraş'ta göçük altında kalan depremzedeleri kurtarmak için 30 kişilik bir grup otobüsle deprem bölgesine ulaşmak üzere İstanbul Havalimanı'na gitti. Deprem bölgesinde gönüllü çalışmak isteyenler arasında, güvenlik görevlileri de yer aldı.

Gönüllü olarak giden adliye personellerini Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar ve çalışma arkadaşları dua ederek uğurladı. 

'HEPSİ GÖNÜLLÜ OLARAK GİTTİ'

Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar, gönüllü olarak giden personellere teşekkür ettiğini belirterek "Asrın en büyük felaketi dediğimiz, ülkemizin güney bölgesinde meydana gelen depremle ilgili çalışmalara katkıda bulunmak üzere bugün İstanbul Anadolu Adliyesi 30 teknik personelini Kahramanmaraş'a gönderiyoruz. Çok sayıda vatandaşımızı kaybettik, çok sayıda yaralımız var. Dün de 51 kişilik hakim ve savcılardan oluşan personellerimiz gitmişti. Arkadaşlarımızın sağ salim gidip gelmesini Allah'tan temenni ediyorum. Göçük altındaki canlı vatandaşları kurtarmaları için dua ediyorum. Hepsi gönüllü olarak gittiği için teşekkür ediyorum" dedi.

BAKIRKÖY ADLİYESİ DE GÖNERDİ

Bakırköy Adliyesinde görevli 1 başsavcıvekili, 20 savcı, 3 müdür, 24 zabıt katibi, 13 teknisyen, yardımcı personel ve şoför olmak üzere 61 personel, deprem bölgesinde görev yapmak üzere Adıyaman'a gitti.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığında görev yapan ve gönüllü olarak "asrın felaketi" Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen deprem nedeniyle bölgede çalışmak için Hakimler ve Savcılar Kurulunca görevlendirilen 1 başsavcıvekili, 20 cumhuriyet savcısı, 3 müdür, 24 zabıt katibi, 13 teknisyen, yardımcı personel ve şoförden oluşan görevliler Adıyaman'a gitmek için yola çıktı.

Savcılık tarafından deprem bölgesinde kullanılmak üzere jeneratör, bilgisayar, yazıcı, toner, çeşitli teknik malzeme ve koruyucu ekipmanlar, 13 araç ile gönderilirken, adliyede toplanan yardımların bulunduğu tır da Adıyaman'a hareket etti.

Personeli ve yardımları, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Gümüş ve adliye çalışanları yolcu etti.

Ayrıca Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına bağlı Marmara Kapalı İnfaz Kurumları'nda personel ile vatandaşlar tarafından toplanan yardımlar da yardım tırına yüklenerek Kahramanmaraş'a gönderildi.

Kaynak: AA-DHA
Etiketler deprem adliye personel
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin