Deprem bölgesinde göçük altında kalan Meksikalı arama kurtarma köpeği Proteo hayatını kaybetti. Proteo için yapılan anma görüntüsü canlı yayında Semercioğlu'nu ve Özkök'ü duygulandırdı

Kahramanmaraş merkezli depremler 10 kentte yıkıma neden oldu. Depremlerin ardından arama kurtarma çalışmaları sekizinci gününde devam ediyor. Enkaz altında kurtarma çalışmaları devam ederken Meksika’dan gelen ekibin kurtarma köpeği "Proteo" göçük altında kalarak hayatını kaybetti. Proteo için unutulmaz bir anma töreni yapıldı. O görüntüler, tv100'de yayınlanan Cengiz ile Ahtapot'ta ekrana geldi.

Google Haberlere Abone ol
Deprem bölgesinde göçük altında kalan Meksikalı arama kurtarma köpeği Proteo hayatını kaybetti. Proteo için yapılan anma görüntüsü canlı yayında Semercioğlu'nu ve Özkök'ü duygulandırdı

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından kurtarma çalışmalarına destek için Meksika'dan 150 kişilik arama kurtarma ekibi ile Türkiye'ye gelen arama kurtarma köpeği "Proteo" göçük altında kalarak hayatını kaybetti.

Meksikalı ve Türk arama kurtarma ekipleri Proteo için unutulmayacak bir uğurlama töreni düzenledi. Törende çevredekileri köpeklerin de havladığı duyuldu.

Törendeki görüntüler gazeteciler Cengiz Semercioğlu ve Ertuğrul Özkök'ün birlikte hazırladıkları tv100'ün ses getiren programı Cengiz ile Ahtapot'ta ekrana getirildi.

Semercioğlu, "Proteo Meksikalı ekibin kurtarma köpeğinin adı. Proteo deprem bölgesinde enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Kurtarma ekibinin düzenlediği törenle uğurlandı." bilgisini verdi.

Özkök ise, "Çok etkileyici, hafızalardan çıkmayacak bir görüntü." yorumunda bulundu.

İşte tv100 canlı yayınındaki o anlar:


Meksika Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Meksika Ordusu ve Hava Kuvvetleri mensupları, büyük yol arkadaşımız köpek Proteo'yu kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyor. Türkiye'deki kardeşlerimizin aranması ve kurtarılmasında Meksika Delegasyonu'nun bir üyesi olarak görevini yerine getirdin. Kahramanca çalışman için teşekkür ederiz Proteo!" ifadelerine yer verildi.

Proteo'nun eğitmeni Villeda ise yayımladığı bir video ile yol arkadaşına, "Seninle gurur duyduğumu söylemek istiyorum. Çünkü sen her zaman güçlü, çalışkan ve asla pes etmeyen bir köpektin. Şimdi tek yapmam gereken sana teşekkür etmek. Maalesef benimle ülkemize dönemeyeceksin, ancak seni hep hatırlayacağım. Umarım tüm Meksika seni daima hatırlar, asla unutmaz. Bir gün tekrar buluşacağız." sözleriyle veda etti ve bu esnada gözyaşlarına hakim olamadı.

Dışişleri Bakanı Marcelo Ebrard da Twitter hesabından Proteo'nun ölümünden duyduğu üzüntüyü belirtirken, "Meksika'nın ve halkımızın adını onurlandırdı" dedi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin