Deprem bölgesinde eğitim ne zaman normale dönecek? Bakan Tekin tarih verdi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin yaşandığı Kahramanmaraş'ta 1 Eylül tarihi itibarıyla eğitimin sorunsuz bir şekilde başlayacağını belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Deprem bölgesinde eğitim ne zaman normale dönecek? Bakan Tekin tarih verdi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kahramanmaraş'ta ilk olarak afet koordinasyon merkezinde il eğitim değerlendirme toplantısına katıldı.

​Bakan Tekin, deprem bölgesindeki illerin eğitim- öğretim ihtiyaçlarını tespit edip giderme adına çalışma yaptıklarını belirterek "1 Eylül tarihi itibariyle Kahramanmaraş'ın il merkezi ve ilçe merkezlerinde bütün eğitim birimleri eğitim- öğretim süreci sorunsuz bir şekilde başlayacak" dedi.

Yusuf Tekin, deprem öncesi Kahramanmaraş'taki derslik sayısının 10 bin 111 olduğunu ifade ederek, "Tedbirlerimizin bir kısmı kalıcı yatırımlar, bunlarla beraber düşünüldüğünde bu yatırımlar tamamlandığında 6 Şubat'taki derslik sayısının üstünde bir derslik sayısı Kahramanmaraş'ta hizmete girmiş olacak. Tekrar altını çizerek söylüyorum 1 Eylül'de hiçbir sıkıntı yaşamadan eğitim-öğretim başlayacak" diye konuştu.

ATANAN ÖĞRETMENLER GÖREVE BAŞLAYACAK

"Yatırımların tamamı bittiğinde fiziksel olarak tamamlandığında ise 6 Şubat'takinden daha üst, daha fazla bir sayıda dersliğimiz Kahramanmaraş'ta olmuş olacak. Şu ana kadar bugün planladığımız okulların 1 Eylül'e yetişmesi için planladığımız dersliklerin toplam maliyeti, yatırım maliyeti yaklaşık 5 milyar bandında.

Diğer bir konu bölgeye, Kahramanmaraş özelinde söyleyeyim 1839 öğretmen ataması yapıldı ve bu öğretmen arkadaşlar, eğitim-öğretim yılı başlamadan öğretmenlik mesleklerine başlayacaklar, hazır olarak burada bulunacaklar. Bu rakam düşünüldüğünde Kahramanmaraş genelinde norm ihtiyacının tamamı giderilmiş durumdadır. Yani norm kadro açısından Kahramanmaraş'ta hiçbir problem kalmayacak. Ama şöyle bir sıkıntımız olabilir; bu 1839 öğretmen arkadaşımızın buraya geldiğinde konaklayacak yer problemi olabilir. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz bu arkadaşlarımızın tamamına yakınıyla birebir irtibat halindeler. Kendi kişisel durumlarına göre kendilerine konaklayacak yer temini, konusunda da valilikle birlikte gerekli tedbirleri alıyorlar." 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin