Deprem bölgesinde eğitim ne zaman başlayacak? Bakan Özer tarih verdi. 10 ilde eğitim için karar salı günü açıklanacak

10 ilde çok büyük hasara neden olan depremin ardından bölgede yaralar sarılmaya çalışılıyor. En önemli sorunların başında da eğitim geliyor. 71 ilde eğitim 20 Şubat'ta başlayacak, 10 il için ise Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarih verdi. Özer, kararın salı günü açıklanacağını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Deprem bölgesinde eğitim ne zaman başlayacak? Bakan Özer tarih verdi. 10 ilde eğitim için karar salı günü açıklanacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ankara'da yaklaşık 5 bin depremzedenin misafir edildiği Çubuk Gençlik ve Spor Bakanlığı Erkek ve Kız Öğrenci Yurtları'nı ziyaret etti. Bakan Özer, şu ana kadar deprem bölgesinden 35 bin 24 öğrencinin diğer illere nakillerini aldırdığını söyledi. 

Bakanlar Özer ve Kasapoğlu, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremlerden etkilenen afetzedelerin konakladığı öğrenci yurtlarına misafir oldu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 465 bin vatandaşa barınma imkanı sağladıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Pazartesi hayatı normalleştirmek adına 71 ilde eğitim öğretime başlıyoruz. 10 il ile ilgili çalışmaları nihayetlendirdik. 10 ilde hangi il ve ilçelerde eğitime başlayacağımızı salı günü açıklayacağız.

10 ildeki depremzede vatandaşlarımızın istemeleri durumunda diğer illere çocuklarının nakillerini aldırabilmeleriyle ilgili süreci başlatmıştık. Bu süreçte şu ana kadar 35 bin 24 öğrencimiz diğer illere nakillerini aldırdı.

Sayın Bakanımızla görüştük. Artık Milli Eğitim Bakanlığı'nın tüm imkanlarıyla bu yurtlarda çocuklarımızın nakillerini otomatik olarak burada tamamlayacağız. Yani vatandaşlarımız çocuklarının nakillerini almayla ilgili ekstra bir çaba içerisine girmeyecekler. Yine deprem bölgesindeki 8 ve 12'nci sınıftaki çocuklarımızın sınavlarına destek olmak için tüm ders kitaplarını ve yardımcı kaynaklarını bastırdık. Önümüzdeki hafta itibarıyla tüm öğrencilerimize dağıtacağız. Birlikte bu yurtlarda anaokulu ve ilkokul açma ile ilgili çalışmalar yürüteceğiz" dedi.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin