Deprem bölgesinde büyük skandal. Depremzedelere gönderilen yardımları bölgede görevlendirilen bir emniyet müdürünün çaldığı tespit edildi: Kamera kayıtlarıyla tespit edildi

Deprem bölgesinde büyük bir skandal ortaya çıktı. Bölgede görevlendirilen bir emniyet müdürünün görev yerine dönerken depremzedelere gönderilen yardımları çaldığı tespit edildi. Kamera kayıtlarından durum tespit edilince savcılık talimatıyla söz konusu emniyet müdürünün evinde arama yapıldığı, çok sayıda yardım malzemesinin ele geçirildiği iddia edildi. Tekirdağ Valiliği konuyla ilgili açıklama yaptı; Emniyet Müdürü'nün açığa alındığını bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Deprem bölgesinde büyük skandal. Depremzedelere gönderilen yardımları bölgede görevlendirilen bir emniyet müdürünün çaldığı tespit edildi: Kamera kayıtlarıyla tespit edildi

Deprem bölgesinde büyük bir skandal ortaya çıktı. Bölgede görevlendirilen bir emniyet müdürünün görev yerine dönerken depremzedelere gönderilen yardımları çaldığı tespit edildi. Kamera kayıtlarından durum tespit edilince savcılık talimatıyla söz konusu emniyet müdürünün evinde arama yapıldığı, çok sayıda yardım malzemesinin ele geçirildiği iddia edildi.

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası bölgeye birçok ilden güvenlik görevlisi ve kolluk kuvveti 'yardım organizasyonları' ve güvenliğin sağlanması amacıyla görevlendirilmişti. İddiaya göre Tekardağ Çevik Kuvvet Şube Müdürü Yadigar I. da bu görevlendirilme ile Gaziantep İslahiye'ye geldi.  

Habertürk'te yer alan habere göre Yadigar I.'nın görevlendirilmesi 26 Şubat’ta tamamlandı. Otobüsle Tekirdağ’a dönen emniyet müdürünün depremzedeler için hazırlanan birçok yardım malzemesini de Tekirdağ’a getirdiği tespit edildi.

Deprem bölgesinde büyük skandal. Depremzedelere gönderilen yardımları bölgede görevlendirilen bir emniyet müdürünün çaldığı tespit edildi: Kamera kayıtlarıyla tespit edildi

EVİNDE ARAMA YAPILDI VE....

İhbar üzerine Tekirdağ Cumhuriyet Başsavclığı’nın talimatıyla emniyet müdürü gözaltına alındı. Yadigar I’nın evinde yapılan aramada; 1 Jeneratör, 2 Büyük Çadır, 5 Siyah Renkli Ara ve Bağlantı Kablosu, 9 Şişme Yatak, 5 Uyku Tulumu, 5 Seyahat Çantası, 7 Bere, 2 Bot, 2 Yağmurluk Kaban, 5 Yağmurluk Üstü, 1 Yağmurluk Altı, 4 Küçük Çadır, 15 kilo Köpek Maması, 3 Elektirikli Isıtıcı ve Adet Kettle Isıtıcı ele geçirildi.

SERBEST BIRAKILDI, SAVCI İTİRAZ ETTİ

Gözaltına alınan Emniyet Müdürü Yadigar I. adliye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından da “hırsızlık” suçundan tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Ancak; hakimlik emniyet müdürünü adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. Savcılık bu karara itiraz etti. Ancak henüz itiraza bir yanıt gelmedi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Tekirdağ Valiliği, deprem bölgesindeki yardım malzemelerini Tekirdağ'daki evine getirdiği iddia edilen emniyet personelinin açığa alındığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından Kahramanmaraş'ta görevlendirilen bir emniyet personelinin, afet bölgesinden dönerken depremzedeler için gönderilen bazı yardım malzemelerini beraberinde getirerek ikametinde bulundurduğuna dair ihbarlar üzerine idari soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İlgili personel hakkında idari soruşturma başlatılmış ve işten el çektirilerek açığa alınmıştır. Akabinde hemen Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen personel, mahkemeye çıkarılmış ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Ancak bu karara Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca itirazda bulunulmuştur. Olay, valiliğimiz ve emniyetimiz tarafından yakinen takip edilmektedir. Devletimiz, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da bütün kurumlarıyla suç ve suç işleyenlerin üzerine kararlılıkla gitmeye devam edecektir."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin