Deprem bölgesi Malatya'da dikkat çeken yıkım! Ağır hasarlı bina 280 kilogram patlayıcı kullanılarak yıkıldı. Bin 400 bina daha böyle yıkılacak

Deprem bölgesinde ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor. Diğer kentlerdeki yıkımlar iş makinalarıyla yapılırken Malatya'nın Bostanbaşı ilçesindeki yıkım çalışması dikkat çekti. 12 katlı ağır hasarlı bina 280 kilogram patlayıcı kullanılarak yıkıldı. Kentte bin 400 binanın daha dinamit kullanılarak yıkılacağı bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
Deprem bölgesi Malatya'da dikkat çeken yıkım! Ağır hasarlı bina 280 kilogram patlayıcı kullanılarak yıkıldı. Bin 400 bina daha böyle yıkılacak

Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan binaların yıkım çalışmaları sürüyor. Malatya kent merkezinde iş makinaları binaların yıkım işlemlerini yaparken Yeşilyurt ilçesine bağlı Bostanbaşı Mahallesi’nde yüksek katlı binaların yıkımlarının ise patlayıcıyla yapılmasına karar verilmişti.

Bostanbaşı’nda yüksek katlı binaların patlayıcıyla yıkımına başlandı. Mahallede bulunan 12 katlı bina, fünyenin ateşlenmesinin ardından saniyeler içinde yerle bir oldu.

 

BİN 400 BİNA DAHA YIKILACAK

Binanın yıkımında 280 kilogram patlayıcı kullanılırken, bu patlayıcılar için 3 bin 500 delik açıldı. Yıkımla ilgili verilen bilgide, "Makina en fazla 20 metre 20 metreden sonra kontrolsüz yıkım oluyor işte bu riskleri ortadan kaldırmak için öyle bir uygulamaya geçildi. Mühendisler binanın projesine göre detaylı proje hazırlandı. Zemin 1, 3, 7 ve 9. katlara dinamit döşendi. Sağındaki solundaki binalara zarar yok. Sarsıntı olmuyor" denildi.

Malatya’da bin 400 binanın bu şekilde yıkılacağı bildirildi.

Kaynak: ANKA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin