Deprem bölgesi için istihdam seferberliği başladı: 11 ilde 21 bin kişiye iş kapısı açıldı, konteyner kentlerde istihdam sağlayacak mobil ofis üniteleri kuruluyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri sonrası 11 ilde büyük yıkım yaşandı. 44 binden fazla vatandaş hayatını kaybederken on binlerce bina yerle bir oldu. Türkiye'nin yüreğini yakan felaket sonrası adeta ülke çapında seferberlik başlatıldı. OHAL ilan edilen 11 ilde kamusal ihtiyaçların giderilmesi için 21 bin kişilik istihdam yaratıldı. İŞKUR da depremin etkilediği kentlerden farklı illere gidenlere iş fırsatı sağlarken, konteyner kentlerde iş fırsatı sunacak mobil ofis üniteleri kuruluyor.

Google Haberlere Abone ol
Deprem bölgesi için istihdam seferberliği başladı: 11 ilde 21 bin kişiye iş kapısı açıldı, konteyner kentlerde istihdam sağlayacak mobil ofis üniteleri kuruluyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri sonrası 11 ilde büyük yıkım yaşandı. 44 binden fazla vatandaş hayatını kaybederken on binlerce bina yerle bir oldu. Türkiye'nin yüreğini yakan felaket sonrası adeta ülke çapında seferberlik başlatıldı.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre OHAL ilan edilen 11 ilde kamusal ihtiyaçların giderilmesi için 21 bin kişilik istihdam yaratıldı. İŞKUR da depremin etkilediği kentlerden farklı illere gidenlere iş fırsatı sağlarken, konteyner kentlerde iş fırsatı sunacak mobil ofis üniteleri kuruluyor.

İŞKUR, depremin etkilendiği kentlerde sanayi ve hizmet sektöründe çalışıp farklı illere gidenlere de iş fırsatı sunuyor. Meslek sahibi, imalat ve hizmet sektörlerinde deneyeyim kazananlara yönelik yaklaşık 90 bin açık iş bulunuyor.

OHAL kapsamındaki illerde kamuda çalışanlardan 6 Şubat'tan geçerli olmak üzere idari izinli sayılacakların veya uzaktan çalışma ve dönüşümlü çalışmaya tabi tutulacakların durumların hizmetlerin aksatılmaması kaydıyla il valiliklerince değerlendiriliyor.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

İş müfettişlerinin uygunluk tespiti beklenmeden ödemeler gerçekleştiriliyor. Kısa çalışma başvuruları da e-devlet üzerinden yapılıyor, ödemeler işçilerin hesaplarına yatırılıyor. Depremden etkilenen illerde işsizlik ödeneği ve yarım çalışma ödeneğinde ikinci ödemeler 21 Mart'ta yapılacak. Bu illerde 2.7 milyon SSK ve Bağ-Kurlu aktif sigortalı bulunuyor. İşveren 8 Mayıs'a kadar olağanüstü hal ilan edilen illerde işveren istisnai durumlar dışında çalışanın işine son veremeyecek.

Belirli süreli iş veya hizmet sözleşmelerinde sürenin sona ermesi, işyerinin herhangi bir sebeple kapanması, faaliyetinin sona ermesi, her türlü hizmet alımları ile yapım işlerinde işin sona ermesi hallerinde de iş akdinin sona ermesi, fesih yasağının ihlali anlamına gelmeyecek.

Fesih yasağına aykırı olarak iş sözleşmesini fesheden işveren hakkında, her işçi için bir aylık brüt asgari ücret tutarında idari para cezası uygulanacak. Kararname, sadece işveren için iş akdini fesih yasağı getiriyor. İşçi açısından fesih yasağı bulunmuyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin