Denize havuza girenler dikkat: AFAD uyardı! Boğulmak istemiyorsanız bunları yapmanız gerekiyor. Yaz tatiliniz acı ölümlerle bitmesin AFAD'dan bir dizi uyarı yapıldı

Göllerde sulama kanallarında ve denizlerde yaşana boğulma vakaları herkesin kanayan yarası. Özellikle de tatil zamanları hayatı zehir eden boğulma vakaları ölümle sonuçlandı. Pek çok şehrimizden acı haberler geldi. AFAD bunu üzerine suda boğulmaların önlenmesi için gerekli tedbirleri paylaştı.

Google Haberlere Abone ol
Denize havuza girenler dikkat: AFAD uyardı! Boğulmak istemiyorsanız bunları yapmanız gerekiyor. Yaz tatiliniz acı ölümlerle bitmesin AFAD'dan bir dizi uyarı yapıldı

Bayram tatiliyle beraber ülkenin dört bir yanında boğulma vakaları yaşandı. Sulama kanallarına düşen, göletlerde ve denizlerde yüzmek isteyen vatandaşların kahreden haberleri 50'yi geçti. 

AFAD bunun üzerine boğulma vakalarını engelleyebilecek bir dizi tedbir paylşatı. 

Açıklamada, boğulmalarda en önemli etkenin paniğe kapılmak olduğuna işaret edilerek, şaka niyetiyle de olsa hiç kimsenin habersiz suya itilmemesi gerektiğinin altı çizildi.

BUNLARA DİKKAT EDİN

Yüzerken küçük çapta da olsa rahatsızlık hissedildiğinde sudan çıkılması gerektiği belirtilen açıklamada, diğer önemli noktalar şu şekilde sıralandı:

"Karnınız tokken ve çok su tutan giysilerle suya girmeyin. Sıcaklığını ve derinliğini bilmediğiniz sulara atlamayın.

Ne kadar derin olduğu hakkında bir fikriniz yoksa suya balıklama dalmayın, 2 metreden düşük derinlikler omurga kırıklarına yol açarak ölüme neden olabilir.

Suya girmeden önce ufak ısınma egzersizleri ya da esneme hareketleri yapın.

Kurtarma teknikleri bilmeyen kişilerin, boğulan kişilere yardım etmesi tehlikeli sonuçlar doğurabilir.

Bu durum, her iki kişinin de boğulmasına neden olabilir.

Çeken akıntı olan yerlerde denize girmeyin, akıntıya kapılırsanız mücadele etmek yerine sahile karşı bakar şekilde kendinizi akıntıya bırakın ve sahile paralel yüzün."

Etiketler afad boğulma
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin