Deniz Zeyrek'ten YSK'ya sert tepki: Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu

Sözcü gazetesi yazar Deniz Zeyrek, bugünkü köşe yazısında YSK'nın sandık kurulu kararına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Deniz Zeyrek'ten YSK'ya sert tepki: Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, YSK'nın soruşturma geçiren ilçe seçim kurulu başkanları ve seçim müdürlerinin 23 Haziran'da tekrar görev yapmalarına ilişkin olan kararını bu sözlerle eleştirdi. Zeyrek, "YSK'nın bizzat hatalı bulduğu, haklarında suç duyurusunda bulunduğu isimlerle yola devam kararı alması insana ister istemez 'bu ne perhiz bu ne lahana turşusu' dedirttiriyor" ifadelerini kullandı.



Zeyrek'in yazısının bir kısmı şu şekilde:



"Bütün bunlara rağmen YSK kararını içselleşmek, kabullenmek isterseniz, gerekçeniz herhalde “Kanun kanundur. Kanuna aykırı bir şekilde kamu görevlisi olmayan kurul üyelerinin bulunduğu sandıklar iptal gerekçesidir” olurdu.



Ancak bunu da “sonuca müessir olmak”tan değil, “tam kanunsuzluktan” gerekçe yapabilirdiniz.

Bu durumda, yani YSK'nın bütün sorumluluğu sandık kurullarına ve onları belirleyen ilçe seçim kurullarına yüklediği bir ortamda, beklentiniz ne olurdu?



Tabii ki iptale gerekçe yapılan sandık kurullarının ve ilgili İlçe Seçim kurulu görevlilerinin 23 Haziran seçiminde tamamen değişmesi olurdu.



Peki YSK önceki gün ne yaptı?



Böyle bir değişikliğe gerek olmadığını, haklarında suç duyurusunda bulunduğu ilçe seçim kurulu görevlilerinin 23 Haziran'da da aynı görevde olabileceğini duyurdu. Adli soruşturma sürerken söz konusu şahısların masumiyet karinesine olan inancım tam. Ancak YSK kararı (bir yargı kararı olarak) kesin olduğundan ve o kararda o kurullar kesin bir şekilde hatalı bulunduğundan seçim hukuku açısından masumiyet durumu ortadan kalkmıştır."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin