Deniz Yücel için 'özgürlük nöbeti'

Türkiye’de cezaevindeki Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel için doğduğu Flörsheim kentinde, belediye meclisi öncülüğünde temsili nöbet düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Deniz Yücel için 'özgürlük nöbeti'

14 Şubat’ta İstanbul'da gözaltına alındıktan sonra "Terör örgütü propagandası yapmak, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” iddiasıyla tutuklanan Deniz Yücel adına salı günü doğduğu kent olan Flörsheim'de temsili nöbet düzenlendi. Flörsheim Belediye Meclisi'nde yer alan parti gruplarının ortak kararıyla organize edilen etkinliğe Yücel'in yakınları, arkadaşları ve hemşehrilerinden oluşan yaklaşık 100 kişilik bir grup katıldı.



Flörsheim Belediye Meclisi'nde yer alan Sosyal Demokrat Parti SPD, Hristiyan Demokrat Birlik CDU ve Yeşiller Partisi adına söz alan belediye meclis üyeleri konuşmalarında Deniz Yücel'in serbest bırakılmasını talep etti.



"Gazetecilik suç değildir"



Flörsheim Belediye Başkan’ı Michael Antenbrink yaptığı konuşmada Deniz Yücel’in ‘sadece mesleğinin gereğini yerine getiren eleştirel bir gazeteci olduğunu, bu açıdan yapmış olduğu haberler sebebiyle kendisine yöneltilmiş suçlamaların gerçeği yansıtmadığını’ söyledi. Temel hak ve özgürlüklerden olan basın ve ifade özgürlüğünün son dönemde Türkiye'de kabul edilemez kısıtlamalarla karşı karşıya olduğunu dile getiren Atenbrink, sadece Deniz Yücel'in değil, Türkiye'de haksız yere tutuklanmış tüm gazetecilerin gecikmeksizin serbest bırakılması gerektiğini ifade etti.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin