Deniz Uğur ve Reha Muhtar davasında flaş gelişme! 'Oğlunun velayetini de isteyeceğiz'

'Neler Oluyor Hayatta' programına bugün, oyuncu Deniz Uğur’un avukatı Feyza Altun görüntülü bağlandı. Altun, müvekkili Deniz Uğur ve davalı olduğu Reha Muhtar’ın mahkemesinden çıkan kararı canlı yayında anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Deniz Uğur ve Reha Muhtar davasında flaş gelişme! 'Oğlunun velayetini de isteyeceğiz'

Ünlü çiftin kızlarının velayetinin Reha Muhtar’dan alındığını belirten ve velayet davalarının yeniden açılabileceğine değinen Feyza Altun, şunları söyledi:

"Velayet el değiştirdi. Kız çocuğunun velayeti anneye verildi ama bu karar tedbiren verilen bir karardır, şu an nihai bir karar değil. Esas dava henüz açılmadı, bunun çalışmasının hazırlığı içerisindeyiz. Bu tedbiren verilen bir karar çünkü biz bir şey talep ediyoruz, onlar itiraz ediyor. Hâkim ‘Ben duruşma açacağım’ dedi, bunu usulen yapabilir. Duruşma açtı, bizleri dinledi, çocukları dinledi ve bir karar verdi. Bu arada velayet davaları genel olarak zor davalardır. Velayetin değiştirilmesi için esaslı bir değişikliğe ihtiyaç vardır ve velayet davaları yeni bir olay olduğunda her zaman açılabilir."

'ÇOCUKLAR İÇİN ÇOK YORUCU GÜNLERDİ'

Çocukların özel hayatı için duruşmanın gizliliğine değinen Avukat Feyza Hanım, "Duruşmayla ilgili gizlilik var. Çocuklar olduğu için, konu çocukların özel hayatı olduğu için bu hususları da televizyonda konuşmayı uygun bulmadığımı bilmenizi isterim. Çocuklar pedagog eşliğinde ifade verdiler. Tekrar hâkim dinledi ve çocuklar için, her ikisi için de çok yorucu günlerdi" dedi.

'DELİLLER VARKİ HÂKİM BUNA KANAAT GETİRDİ'

Kararın deliller ve ifadeler doğrultusunda verildiğine, ayrıca oğlunun velayetinin de anneye verilmesini isteyeceklerine değinen Avukat Feyza Hanım, şu ifadeleri kullandı:

"Karar çok ciddi bir karardır. Geçici tedbiren verilmiş ve tek duruşmada deliller doğrultusunda ortaya çıkan bir mahkeme kararı var. Bizim açacağımız davada Yargıtay’ın yerleşik kararları var. Kardeşler ayrılmaz fakat dediğim gibi bu esas dava değil. Tarafların iddiaları uzun uzun dinlenmeli. Deliller, çocuk ifadeleri ve raporlar dışında tarafların birbirleriyle ilgili de iddiaları var. Deliller toplanmadı ve bu konuda bir yargılanma yapılmadı. Pazartesi günü görülen duruşmada bu iddiaların doğruluğuna hâkim kanaat getirdi ki geçici velayeti anneye verildi. Bunu konuşacak bir şey yok, itiraz yolu açıktır. Ben de erkek çocuk tarafından reddedilen taleplerim için itirazda bulunacağım. Meslektaşlarım, diğer tarafta itirazda bulunacaktır. Müvekkilimin tek istediği çocuklarının mutlu olması ve çocuklarının bu iddia edilen şiddete, psikolojik şiddete maruz kalmaması. Kızın velayeti anneye geçici olarak verildi, oğlanın da velayetinin anneye verilmesini isteyeceğiz. Şu an çıkan kararda görüyorum ki, hukuken şunu diyebilirim ki deliller var ki hâkim buna kanaat getirdi."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin