Deniz suyunu 2 dakikada içme suyuna çeviriyor. Deniz suyu içilir mi? Prof. Dr. Nebahat Bulut deniz suyunun içilebileceğini açıkladı ve o görüntüyü paylaştı

Sosyal medyada paylaşılan bir görüntüde deniz suyunun 2 dakika içerisinde içme suyuna dönüştürüldüğü görülüyor. Özellikle afet ve deprem zamanlarında büyük bir ihtiyaç haline gelen içme suları, denizden elde edilerek kullanılabilir hale getirilebilir mi? Prof. Dr. Nebahat Bulut, deniz suyunu 2 dakika içerisinde arıtıp içme suyu haline getiren bir cihazın videosunu paylaştı.

Google Haberlere Abone ol
Deniz suyunu 2 dakikada içme suyuna çeviriyor. Deniz suyu içilir mi? Prof. Dr. Nebahat Bulut deniz suyunun içilebileceğini açıkladı ve o görüntüyü paylaştı

Türkiye'yi sarsan Kahramanmaraş merkezli depremler içme suyunun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

3 tarafı denizle çevrili olan Türkiye, deniz suyunu içme suyu olarak kullanabilir mi? Özellikle afet dönemlerinde içme suyuna ihtiyacın önemli ölçüde arttığı zamanlarda deniz suyu arıtılıp içme suyu olarak kullanılabilir mi?

İşte bununla ilgili çok çarpıcı bir paylaşım yapan Beykent Üniversitesi Algoloji Uzmanı Prof. Dr. Nebahat Bulut, deniz suyunu 2 dakika içerisinde arıtıp içme suyu haline getiren bir cihazın videosunu paylaştı ve "Dünyadaki suların sadece %2.5’i içilebilir niteliktedir. Bu çevre dostu nano-membranlardan oluşan cihaz herhangi bir güç kaynağı kullanmadan deniz suyunu 2 dk da içme suyuna çeviriyor. Ya yapmalı ya almalı #depremhazırlığı" ifadelerini kullandı.

Bulut, tweetinin devamında "Yetkililere fikir olacak, olası deprem gibi afetlerden sonra hayatımızı kolaylaştıracak, satın alınabilir veya üretilebilir buluşlar biliyorsanız lütfen bu bilgisel altına ekleyiniz. Belki birilerine ilham olur, hayatlar kurtulur" paylaşımında bulundu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin